Isabell Werth och Bella Rose efter en ritt på 82 procent plus och bästa svensk Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD Foto: Kim C Lundin

Nations Cup: Tyskland ointagliga – Sverige kan klättra

Efter en Grand Prix med suverän kvalité ligger Sverige på fjärde plats. Tyskland ligger före men det kan bli jämnt mellan USA, Sverige och Storbritannien i lördagens uppgörelse.

De fem domarna Janet Lee Foy,  Clive Halsall, Irina Maknami, Susanne Baarup och Evi Eisenhardt fick se en otroligt stark Nations Cup med flera nationer på plats. Tyskland var som alltid i en liga för sig även om första ryttaren Helen Langenhaneberg och Damsey FRH hade en okarakteristiskt dålig runda är hingsten inte piafferade alls.

Det danska laget hade två starka kort i laget med Cathrine Dufour och Bohemian  samt Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Olymbrio som båda gjorde över 78-procent-ritter.

Storbritannien hade en blivande stjärna med Charlotte Fry och Dark Legend som red på över 74 procent. Charlotte Dujardin och Erlentanz gjorde ingen besviken och slog sig in i den tyska trion med en tredje plats, enda icke tysk på pallen.

Sverige då. Det blev en start med Michelle Hagman Hassink och Chagall H som gjorde en ritt med något dyrt misstag och därför blev dagens dropscore. Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 satte en bra ritt så när som på en miss i en bytesserie och lite orolig kontakt i galoppdelen.

Antonia Ramel och Brother de Jeu var hyperfokuserade båda två och det betalade sig bra, personligt rekord efter en ritt med små små missar, 74,848 procent. Det blev stort jubel i svensklägret och Antonia klappade om sin ”Bro”.

Antonia Ramel fokuserad med Brother de Jeu Foto: Kim C Lundin
”Tack kompis det gjorde du bra” Foto: Kim C Lundin

Sist ut för Sverige var Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD som kanske inte såg ut att rida på all kapacitet men oj så bra de är. Härligt mjukt flyt i hela ritten och fin rytm i piruetterna, totalt 76,957 procent.

Therese Nilshagen  och Dante Weltino OLD – OLDBG Foto: Kim C Lundin
Therese Nilshagen  och Dante Weltino OLD blev 7:a totalt  Foto: Kim C Lundin
Michelle Hagman Hassink och Chagall H   Foto: Kim C Lundin
Rose Mathisen och Zuidenwind 1187  Foto: Kim C Lundin

Resultat individuellt Grand Prix

Lagställning

Deltagare i dressyren

CHIO Aachen webbsida

Start- och resultatlistor

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.