Dante Weltino och Therese Nilshagen är taggade till tusen Foto: Kim C Lundin

Nilshagens genrep: ”Varken bra eller dåligt”

Sveriges bästa dressyrryttare från EM i Göteborg börjar tagga upp för VM. Ett sista genrep i Münster gav henne svar på vad som ska finslipas inför VM.

Med sina fjärde och femte platser individuellt på EM i Göteborg 2017 var Therese Nilshagen bästa svenska ekipage i dressyren. De fina resultaten har följt med henne och Dante Weltino OLD, hingsten som hon rider för sin arbetsgivare Dressurleistungszentrum Lodbergen i Tyskland.

Uttagningen till landslaget har legat fast länge men Therese och tränaren Klaus Balkenhol ville göra en sista tävlingsträning innan avresa till Tryon. Valet föll på Münster som arrangerade nationella dressyrklasser samtidigt med sin stora internationella hopptävling.

Det var det sista stora tyska getingboet för att spika lagryttare åt tyska landslaget. Förbundsledningen som nominerat Helen Langehanenberg med Damsey FRH fick se henne segra på 77,1 procent i Grand Prix. Men bara en reservplats väntar på ekipaget till VM.

För Therese Nilshagen och Dante Weltino blev det tredje plats på 74,5 procent, se detaljpoängen här. För de flesta  känns det säkert som ett bra resultat, Nilshagen själv vill dock mer än så.
– Jo visst, helt ok. Men, några småmissar som måste rättas till. Det var liksom varken riktigt bra och inte riktigt dåligt, konstaterar hon.
– En bra övning innan Tryon absolut, nu vet jag vad jag ska jobba vidare på. Det är inte dåligt att få 74 med den känslan, det får man vara glad över.

Vad blir det prioritet i träningen på nu?
– Vi ska ha ännu mer precision i övergångarna och sick-sacken*) ska också bli bättre!
– I övrigt känns det bra, det ska bli jättekul och jag känner mig riktigt taggad inför VM nu.

*) Sick-sacken är den mycket otacksamma övningen kallad saxen som är galoppsluta ömsom till vänster och till höger med galoppombyte emellan. En lång svår rörelse där det kan gå på tok på hur många sätt som helst och går det bra är det bara ett betyg, riktigt dålig utdelning för hårt jobb med andra ord.

Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD får en high-five från förbundskapten Bo Jenå efter stark Nations Cup insats i Odense. Foto: Kim C Lundin

Resultat

Läs mer: Therese Nilshagen och Dante Weltino har planen klar

 

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.