Peder Fredricson.

Nu börjar veckans stora hästfest i Jönköping

De senaste årens nya succétävling på Elmia i Jönköping har i år bytt namn till Jönköping Horse Show och är nu igång med bland annat unghästhoppningar och ponnytävlingar. Under de kommande dagarna väntar bland annat 1.50-hoppning, Grand Prixdressyr och en clinic med Peder Fredricson.

Idag drar Jönköping Horse Show igång med kval för 4-, 5- och 6-åringar, Agria Pony Trophy i hoppning och dressyr, show med cirkustema och mycket mer.

En av höjdpunkterna under helgen lär bli Peder Fredricsons clinic imorgon kväll, torsdag. Temat för kvällen är träningsfilosofi och management, där han visar och berättar om hur han själv arbetar och tränar sina hästar samt lägger upp sitt management. Publiken får inspiration och konkreta tips på hur de själva kan lyfta ridningen till nästa nivå.

Hela hoppningens Sverigeelit finns på plats och internationella storstjärnor som Peder Fredricson, Jens Fredricson, Angelie von Essen, Stephanie Holmén, Fredrik Jönsson som bland har med sig VM-hästen Cold Play. Malin Baryard Johnsson kommer också och har med sig sin superstjärna H&M Indiana.
Det kommer också att ridas ungdoms-grand prix för juniorer och young rider.

Lördag och söndag rids Grand Prixdressyr och kür och där märks särskilt Mads Hendeliowitz som startar med sin OS-häst Jimmie Choo Seq och Jeanna Högberg som rider Duendecillo P.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.