DressagePowers initiativtagare Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam. Foto DressagePower

Nu kan man söka till den stora dressyrutbildningen för ungdomar!

I dag, den 1 oktober, öppnar ansökan till dressyrutbildningen som kallar sig den största barn- och ungdomssatsningen  i svensk ridsports historia – DressagePower Academy.

DressagePower Academy är en utbildning för ungdomar där det ingår alltifrån mental träning till veterinärkunskap och tävlingsplanering. Det långsiktiga målet är att förbättra resultaten för svenskar på internationella mästerskap.

Det ingår 13 utbildningstillfällen, varav tre är fysiska möten medan resten av utbildningen sker via web-tv och live-chatt.

Förra året var premiär för utbildningen och i år kommer man att ta in ett nytt gäng, men även erbjuda en påbyggnad för dem som varit med det första året.

Under det första året med DressagePower Academy deltog 60 ungdomar i åldern 12 till 21 år.
– Det har varit en lagom grupp. Vi kan tänka oss fler deltagare, men då får man dela upp det på ett annat sätt, säger Johanna Halldén, projektledare för DressagePower Academy.

Foto DressagePower

En av DressagePower Academys grundare, Kristian von Krusenstierna, tycker att akademins möjligheter att chatta varit värdefulla.
– När man har frågor blir det gärna att man frågar den som står i stallet, som har åsikter, men är det säkert att de har rätt svar? I många fall är det inte så, men man tror på stallkompisarna för de låter trovärdiga, säger han.

I utbildningen medverkar välrenommerade ryttare som Therese Nilshagen, en av DressagePowers ambassadörer. Stora namn som Pether Markne och Douglas Lindelöw har varit involverade, liksom akademins egna tränare inom både fysisk och mental träning.

Läs mer om utbildningen här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.