dressyr knoppar nonsens

Nu öppnar anmälan till DressagePower

Anmälan till DressagePowers tävlingar är nu öppen.
– Vi ser jättemycket fram emot att få starta igång tävlingsåret 2021, även om det blir i ett annorlunda format i början så blir det ändå tävlingar, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare.
Även i år blir det en samlad final i Linköping under helgen 19-21 november, och det går att kvala till den sista oktober.
– Vi ser fram emot en lika härlig final som 2020, men hoppas på att vi får ha publik på plats under årets final. Hela 8 000 tittare följde vår final 2020 via DressagePowerTV genom samarbetet vi har med LiveArena, säger Peter Härnstam.

De som får tävla under restriktioner på grund av pandemin är just nu juniorer födda efter 2005 samt yrkesverksamma, eller de som kvalat till elittävlingar. Allt enligt Svenska Ridsportförbundets regler.
– Man kanske kan tycka att det är orättvist att arrangera tävlingar när inte alla kan rida. Men vi vill ändå öppna för de som kan tävla, och vi tror att övriga kan tävla inom en snar framtid, säger Peter Härnstam.

En nyhet för i år är att profilplagg för ryttare till de anmälda skrotas och att det istället blir profilplagg för häst, i form av en skrittfilt.
– De som varit med i fyra år har kanske fyra västar hemma och det är inte hållbart. En filt går att använda på många sätt; hemma i soffan, i ridhuset när man har träningar, i bilen eller på hästen, säger Peter Härnstam.
Den som inte vill ha sin filt bidrar i stället till en fond dit med kostnaden för filten går, som delas ut i form av stipendier på finalen.

De tävlingar som öppnar nu är LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy, DressagePower Future Stars, Senior Trophy och Junior Trophy. LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour öppnar senare för anmälan.
Regler och anmälan finns på DressagePowers hemsida under respektive tävling.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.