Kyra Kyrklunbd. Foto Fredrik Jonsving

Ny Sverigeclinic med Kyra Kyrklund i januari

I helgen höll Kyra Kyrklund en bejublad clinic på Jönköping Horse Show där bland andra Peder Fredricson red för henne. I januari får vi en ny chans att ta del av Kyras kunskap, nu i en heldagsclinic som hon gör tillsammans med sin man, sitsspecialisten Richard White.

Söndagen den 15 januari 2023 kl. 9.30 – cirka 15.00 kommer Kyra Kyrklund och hennes man, sitsspecialisten Richard White till Billdals Ridklubb och håller clinic med rubriken ”Från ridskola till Grand Prix”. De två gjorde en uppskattad gemensam clinic i Helsingfors i september inför fullsatta läktare och nu blir det Sverigepremiär för det lyckade konceptet där paret hakade i och kompletterade varandra. Kyra kommer att prata svenska och Richard engelska.

Det blir en clinic med fokus på vikten av ryttarens sits och inverkan och hur man tränar och stärker sin häst på ett konsekvent sätt mot de högre klasserna.

På clinicen får vi se 8 ekipage på varierande nivå, allt från ridskoleekipage och hoppryttare till dressyrryttare på Grand Prix-nivå.

Den första ryttaren som är klar för clinicen är landslagsryttaren Emma Jönsson, som precis tagit steget in på FEIs Top-100 lista. Resten av ryttarna kommer att släppas successivt under november och december.

– Kyra har en fantastisk förmåga att förklara och plocka fram det bästa ur häst och ryttare, säger Emma som planerar att rida på clinicen med sin GP-häst Gerion

biljetterna bokas via www.billdalsridklubb.com och kostar 500 kr eller 610 kr med lunch.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.