Ny SWB-stjärna hos Patrik Kittel

En ny, lovande 6-åring har tagit plats hos Patrik Kittel – SWB-valacken Valbonne kan vara ett ämne för OS i Paris 2024.

Patrik Kittel har fått in en ny, lovande SWB-stjärna i stallet, Bergsjöholms Valbonne (Blue Hors Zack – Epson), nu 6 år. Han tävlades som hingst av Emelie Brolin i Unghäst-VM på 75 procent och i flera starter som 6-åring på över 80 procent, men är nu valack.

– Han älskar att tävla och visa upp sig, ger alltid mer på stora arenor, säger Emelie Brolin som utbildat och tävlat Valbonne sedan han var treåring.
– Man känner att han verkligen tycker om att showa och visa upp sig. Jag är jätteglad över den tiden jag fått tillsammans med honom.

Valbonne, som kallas Valle, har nu köpts av Masahiro Kosaka från Japan, som även är ägare till Eddieni som både Patrik och hans medarbetare Malin Wahlkamp Nilsson har tävlat med stor framgång i år. Kosaka har nu har tagit över att tävla Eddieni själv fram till OS i Tokyo nästa år.
Patrik och Masahiro Kosaka ser nykomlingen Valbonne som en möjlig kandidat för OS i Paris 2024.

Patrik skriver själv på Instagram:
– Ny stjärna i familjen, Valbonne aka Valle… I ägarskap med Mr Kosaka är jag så glad att ha en kandidat för Paris. Valle är en SWB-valack på 6 år med fantastisk potential och djärvhet.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.