Bournonville med Lotte Wiuff Straarup i Falsterbo 2019 Foto: KimC.nu by Ateni AB

Nya talanger i stallet hos landslagsryttarna

På Lövsta stuteri har stallet fyllts på för Tinne Vilhelmson Silfvén och Caroline Darcourt. I Tyskland har Patrik Kittel en ny häst som är väldigt lik EM-medaljören Watermill Scandic till det yttre.

Ny i stallet I

Belgiska siten Eurodressage berättar om Lövsta Stuteris nyinköp som kommer från Danmark. Valacken Bournonville (DWB f -13 e Bon Bravour – Loudini) är uppfödd av Lillian och Carl Erik Jensen på danska Stutteri Sydagergaard. Han köptes som 4-åring av den danska landslagsryttaren Lone Bang Larsen men har tävlats och matchats av Lotte Wiuff Straarup. De var finalplacerade i Falsterbo 2019 i 6-årsklassen och har tävlat framgångsrikt i Danmark.

Nu tar Lövstas två beridare över tyglarna och samspelet verkar redan vara på plats. Se filmklipp från Caroline Darcourts instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caroline Darcourt (@carolinedarcourt)

Ny i stallet II

Landslagsankaret Patrik Kittel fortsätter att samla på talanger i stallet.  Det senaste tillskottet kommer dock från försäljningststallet Helgstrand Dressage och är en 11-årig hingst (enligt FEI:s databas) vid namn Bonamour (Hann f -10 e Bonifatius – Rousseau, uppf av Andreas & Ute Brinkmann). Bonamour ägdes fram till slutet av 2019 av den koreanske dressyrryttaren Dongseon Kim och tävlades av Hubertus Schmidt som under 2019 gjorde en internationell start i Grand Prix.

På sitt instagramkonto visar Patrik Kittel upp deras nya samarbete och visst ger den vackra fuxhingsten en del associationer till en viss pensionerad gentleman Watermill Scandic.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Patrik Kittel (@patrikkittel)

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.