Equador och Joao Torrao vid OS i Tokyo 2021. Foto FEI/Shannon Brinkman

OS-hingst död: ”Har skrivit historia för vårt land inom den internationella dressyren”

Portugals och stuteriet Monte Velhos stolthet, OS-hingsten Ecuador MVL har gått bort. Efter en skada fick han genomgå en akut operation av en världsledande veterinär kirurg i Frankrike, men trots alla ansträngningar överlevde han inte.

Equador – Joao Torrao. Foto: KimC.nu by Ateni AB

Lusitanohingsten Ecuador var resultatet av målmedveten avel av lusitano för de internationella tävlingsarenorna. Tillsammans med João Torrão hade han framgångar internationellt, med insatsen i OS i Tokyo som en av de främsta meriterna.

Hans ägare skriver i sociala medier:

”Ecuador lämnade ingen oberörd när man mötte honom, han var imponerande, med en underbar personlighet, ett hjärta av guld och kämparanda. Han var helt enkelt den perfekta hästen att hantera, en verklig mästare på alla sätt. Hans ande kommer att finnas kvar hos oss i hjärtat hos alla hans avkommor. Hans själ kommer att vara med i våra sinnen, han var en häst på miljonen. ”

De hyllar också ryttaren João Torrão:

”Tillsammans utvecklade de ett partnerskap som inte går att beskriva i ord. De har skrivit historia för Portugal och lusitanorasen, slagit rekord och öppnat nya vyer för vårt land inom dressyren. Deras berättelse inspirerar oss och hela ridsportvärlden.”
”Vi kommer att hedra hans minne genom att fortsätta på den väg som han banade för vårt stuteri inom den internationella dressyren.”

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.