Jeanna Högberg. Foto Fredrik Jonsving

OS nästa? Specialseger och fantastisk debut för Jeanna och Lorenzo

Först en andraplats i Grand Prixdebuten – sedan seger i Grand Prix Special. Jeanna Högberg och hennes nya häst Lorenzo har gjort en spektakulär entré i den internationella dressyren.

Jeanna Högberg gjorde i helgen sin internationella Grand Prixdebut med nya hästen Lorenzo, som reds av Severo Jurado Lopez i OS i Rio 2016 – där de var femma. Sedan januari 2017 har hästen dock inte tävlat internationellt och starten blev både ekipagets gemensamma GP-debut och Lorenzos comeback på den internationella arenan.

Debuten blev sensationell med en andraplats och på söndagen följde ekipaget upp med seger i Grand Prix Special. Båda resultaten var personbästa för Jeanna.

– Det är klart att det har varit mycket press, att komma ut på en sån här häst som inte tävlat på så länge. Men han är störtskön! Han har inte tävlat på fyra år. Han borde vara ringrostig, men han går in och sätter allt, säger Jeanna till SvRF:s hemsida.

Nu är OS målet.

– Det är klart att det finns med i tankarna. Jag har medvetet valt tävlingar som är kvalificerande till OS så att chansen ändå finns. Men vi behöver fler tävlingar och det är jättekort om tid. Planeringen framåt måste jag bestämma tillsammans med chefen. Och vi kommer absolut inte att forcera något eller riskera att pressa hästen, säger Jeanna.

Resultat Grand Prix Special:
1) Jeanna Högberg, Sverige, Lorenzo 74,766%
2) Lynne Maas, Nederländerna, Eastpoint 71,617
3) Maxime Collard, Frankrike, Cupido PB 71,404

Start och resultatlistor
Arrangörens hemsida

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.