Blue Hors Zepter i Herning 2020 med Daniel Bachmann Andersen och Patrik Kittel i Neumünster Foto: KimC.nu by Ateni AB / skärmklipp fr Clipmyhorse

Patrik Kittel visar sin skicklighet efter fyra veckor med ny häst

I Neumünster rids denna helg världscupkval i dressyr. Patrik Kittel visade upp talangen Blue Hors Zepter efter fyra veckor tillsammans.

Den flotta fuxvalacken spåddes en lysande karriär av sin tidigare ryttare Blue Hors Zepter som menade att det var hans hopp inför OS i Tokyo när de gjort några starter i 2019/2020. Resten är historia, OS sköts upp och Daniel Bachmann Andersen lämnade stuteri Blue Hors för egen verksamhet. Under många månader syntes Blue Hors Zepter inte till alls och sedan sitt framträdande i Herning i mars 2020 har valacken bara startats en gång.

Patrik Kittel och Blue Hors Zepter debuterade idag tillsammans i det korta Grand Prix programmet, en mix av GP och Specialen med hastigheten uppskruvad, svårt och med lite andrum. Det blev en fin debut på 73,131 procent som lovar mycket mer inför söndagens kür. Samarbetet är i sin linda men med erfarenhet och skicklighet lotsade Patrik Kittel vallacken varligt till en god återkomst.

I intervjun efteråt berättade Patrik att han och Zepter endast har fyra veckors gemensamt arbete tillsammans. Han upplever Zepter som en otroligt glad och arbetsvillig häst, ständigt på gott humör.

– Om jag ska vara het ärlig föredrar jag den vanliga Grand Prix-programmet som ger hästen lite mer plats och tid, sa Patrik Kittel.

Resultatlista

Webb-tv sändning

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Patrik Kittel (@patrikkittel)

Ska vi gissa gemensamt på en kür timorgon ill Billy Idol-musik, odödliggjord genom Scandics många kürer.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.