Patrik Kittels Dressage Tour till final

Snart är det dags för Patrik Kittel Dressage Tour i Göteborg, Helsingborg, Linköping och Stockholm och hästarna som ska vara med avslöjades i dagarna.

Nu avslöjas några av de hästar som ska vara med i Patrik Kittel Dressage Tour i januari och februari, där Patrik själv kommer att rida. Återstår sedan att se vilka som är med vid sista stoppet i Djursholm, Stockholm.

I Helsingborg får Patrik rida familjen Haid-Bondergaard ut Dixiland, en tolvårig valack efter Loutano-Reichsgraf. Där kommer även Gunnarlunda Dressage att låna ut en av sina hästar.

I Linköping har Elin Aspnäs tagit med sig två hästar som Patrik ska få rida – Exclusive, en tioårig valack efter Johnson-Karthago, som Elin haft honom i sex år och tagit hela vägen upp till Grand Prix, samt Boukefallos, trettonårig valack efter Aachen-Crack C.
– Han är väldigt talangfull, men viljestark. Jag har honom att tacka för mitt tålamod, säger Elin Aspnäs på Ridsportens Innovationers Facebooksida.

I Göteborg kommer Johan Wessner, som tidigare jobbat hos Patrik, att låna ut sin fjortonåriga valack Sterling efter Stedinger-Wesley.
– Vi siktar på SM 2020 och förhoppningsvis några tävlingar internationellt, berättar Johan Wessner.

Emma Jönsson lånar ut sin elvaåriga valack Donizetti 39 efter Don Fredrico-Lauries Crusaidor, som hon red i EM för U25 i Italien i somras.

Emma Jönsson – Donizetti Foto Fredrik Jonsving

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.