Foto FEI, Fredrik Jonsving

Patrik sexa i Lyon – ligger nu trea i världscupen

 

FEI Dressage World CupTM. Equita Lyon 2019. © FEI / Eric KNOLLrIsabell WERTH (GER). EMILIO 107

Efter helgens världscuptävling i Lyon ligger Patrik Kittel nu på delad tredjeplats i den västeuropeiska ligan på 32 poäng efter Hans Peter Minderhoud på 43 poäng och Frederic Wandres på 37 poäng. Patrik delar tredjeplatsen med Morgan Barbançon.

Patriks sjätteplats i Lyon gav 12 poäng och tillsammans med segern i Budapest för en månad sedan ger det honom en topplacering.

I Lyon segrade Charlotte Dujardin och Mount St John Freestyle i den inledande Grand Prixen, men det var Isabel Werth och Emilio som vann fredagens kür – som ger världscuppoängen – med 87.090 procent.

FEI Dressage World CupTM. Equita Lyon 2019. © FEI / Eric KNOLL

Trots det gick 20 poäng, som normalt tillfaller segraren, till tvåan i klassen, Charlotte Dujardin, som med Mount St John red ihop 83.925 procent i küren. Detta eftersom Isabel Werth som regerande världscupmästare är direktkvalificerad och inte behöver ta några poäng. Hon behöver bara göra två starter i världscupen för att vara kvalificerad.

Isabel Werth och Emilio. FEI Dressage World CupTM. Equita Lyon 2019. © FEI / Eric KNOLL

– Välkommen tillbaka Charlotte, sa Isabel. Det är bra att ha de bästa med och det är ju vad publiken vill se. Det är fint att ha fått Charlotte att lämna sin ö (Storbritannien) – nu kommer världscupsäsongen att bli riktigt spännande!

Charlotte Dujardin och Mount St John Freestyle. FEI Dressage World CupTM. Equita Lyon 2019. © FEI / Eric KNOLL

Frederic Wandres som med Duke of Britain nästan tangerade sitt personbästa med 80.015 procent (pb = 80.030) tog tredjeplatsen i Lyon.

Frederic Wandres och Duke of Britain. FEI Dressage World CupTM. Equita Lyon 2019. © FEI / Eric KNOLL

Patrik Kittel och Delaunay Old blev sexa i klassen med 78.260 procent och roligt att notera är att en av domarna hade ekipaget på över 80 procent!

Om två veckor går tredje omgången i Stuttgart.

Hela ställningen i världscupen här > > >

Resultat i küren här > > >

 

Se (klipp ur) Isabels vinnande kür:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.