Patrik Kittel, Henri Ruoste - Patrik och Touchdown. Foto CHI AL SHAQAB

Patrik tvåa med ny kür – finsk sensationsseger i Doha

Patrik Kittel levde farligt på lördagen i Doha, med en helt ny, oprövad kür som han inte hunnit rida igenom med Touchdown. Hög svårighetsgrad och ett mer traditionellt, filmiskt musikval karaktäriserade küren.

Patrik Kittel har tidigare rivit ner applåder med sina härliga kürer med Depeche Mode- och Billy Idoltema. Nu har han en ny kür där musiken är av mer traditionellt snitt, med illustrativ, filmisk musiksammansättning i perfekt synk med hästen.
Küren var dock oprövad när han igår visade den i Doha med unge, blott 10-årige Touchdown (SWB, Quaterback x Sack, uppf Verbena AB) och det finns säkert mycket att slipa på. Men vi fick inte se några direkta missar och poängen blev hög – 83.890 procent, endast 0.355 från seger – och bland annat en tia från den tyska domaren. Det räckte till en andraplats.
– Det finns en del att trimma på, säger Patrik till SvRF:s hemsida.
Segern gick till Patriks vän och ett av förra årets stora genombrottsekipage, Henri Ruoste från Finland med hoppstammade Kontestro (Contendro I x Cassini II) .

Ett annat av förra årets succéekipage holländska Dinja van Liere och Hermes fick dock stora problem. Trasslet började redan innan de kom in på banan och redan efter första halten stod han på bakbenen. De kom aldrig igång och tvingades utgå. Dinja travade hästen i lättridning några varv och han slappnade av, men då var det för sent.

Trea i klassen blev Hans Peter Minderhoud, Nederländerna, med Glock’s Dream Boy N.O.P. (Vivaldi x Olymppic Ferro).

Alla resultat > > >

Här kan du se küren i efterhand på tävlingarnas hemsida > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.