Mazy Klövenhöj - Johanna DueBoje

Premiär för dressyrens världscup i helgen!

I helgen går premiären för dressyrens världscup i danska Vilhelmsborg. Från Sverige deltar Johanna Due Boje och Jacob Nørby Sørensen och de möter bland annat det danska VM-guldlaget.

Förutom de danska världsmästarna rider tyska toppryttaren Helen Langehanenberg sin stjärna Annabelle och Dorothee Schneider har med sig Faustus 94 som hon vunnit fem raka segrar med i sina senaste starter. Danmarks Andreas Helgstrand deltar med unga superstjärnan Jovian och Nederländernas Emmelie Scholtens rider sin topphäst Desperado N.O.P.

Av danskarna är det endast Carina Cassøe Kruth som rider sin VM-häst, Heilines Danciera. Cathrine Dufour kommer inte att rida världscupen, utan startar istället sin unga SWB-valack, 7-åriga Vividus Qre (SWB) (Zaladin MI x Don Charly 1052 ) i den trestjärniga klassen.

Från Sverige deltar Johanna Due Boje med Mazy Klövenhöj och Jacob Nørby Sørensen med Sheeran.

– Jag hoppas vi kan ta oss till küren, men bara det blir svårt, säger Johanna Due Boje till SvRF:s hemsida.

På lördagen rider 17 startande världscupryttare korta Grand Prix och de 15 bästa går vidare till söndagens avgörande kür.

– Jag sitter här och tittar på deltagarlistan och på vilka man kan gå om och det är tufft från början till slut. Men det är kul, det är så man blir bättre tänker jag.

Tinne Vilhelmson Silfvén tävlar med Devanto i Vilhelmsborg, dock ej i världscupen utan i den trestjärniga.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.