Team Werenice med Agnes Broomé Clason och coola Werenice.  Foto: Kim C Lundin

Premiärnerver i amatörtouren

Krafft Tour of the amateurs för första gången för dressyrryttare innebar lite nervpirr för både ryttare och hästar. Femton finalister kände på banan.

Finalfältet för amatörtouren hade decimerats med ett ekipage då Denise Forsberg med Fabiola strukits. Kvalet reds i det svåra Msv B:4 programmet och de många bytena skördade poängfall.

Bäst av alla var Agnes Broomé Clason som hade stort publikstöd kanske av läktarkamrater från Lomma Ridklubb. Hon red sitt sto Werenice (f -07 e Wind Dancer-Mondras, uppf NRW Agrar GmbH, äg Gisela Broomé) och log med hela ansiktet när det mesta av programmet var avklarat.

– Jag var såå nervös, jag stod i boxen i stallet och sa till min syster att jag vill inte göra det här, nej jag har ångrat mig, sa en glad Agnes efter att det stod klart att hon vunnit på över 69 procent.
Vad är det som gör det så nervöst?
– Det är väl det att jag varit här i så många år, sett alla stora stjärnor som ridit här. Jag tror man har så stor respekt för hela Falsterbo som tävling att det känns så svårt att greppa det riktigt. Men det gick bra och jag är så glad.
Hur är Werenice ditt sto?
– Ja du ser, när man inte rider så är hon så här avslappnad och så fort jag sitter upp vill hon jobba, helt fantastiskt, hon är så bra. Nu är jag mer nervös för imorgon med küren, sa Agnes innan det var dags att rida ärevarv.

Matilda Jakobsson placerade sig på tredje och sjätte plats med Sandor och Picnic men juniorryttaren såg mest fundersam ut.
– Nej det gick inte så bra, båda hästarna känns lite trötta och matta av värme och resa. Det var lång resa igår och jag kan bara hoppas att de vilar lite mer i natt, sa Matilda Jakobsson.

Matilda Jakobsson med Sandor. Foto: Kim C Lundin

Domartrion Charlotte Persson, Maria Carlsson ochPia Sohl hade en ganska klar bild om varför en del ekipage inte fick till det och kunde gemensamt sammanfatta det i några punkter.
– Första gången på stor arena blev svårt för några hästar
– En del ryttare var väldigt nervösa
– För många hade problem med bytena, de har förmodligen kvalat via Msv:C

Domartrion Pia Sohl, Charlotte Persson och Maria Carlsson på väg ut för kaffe. Foto: Kim C Lundin

Inför Amatörtourpremiär

Resultat

Start-och resultatlistor FHS

Vår guide till Falsterbo Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.