Foto: Fredrik Jonsving

Rekordmånga lag när SM avgörs i Billdal

72 ekipage fördelat på 24 lag. Det är vilka som gör upp om segern i lag-SM i ponnydressyr i början av november på Billdals Ridklubb.

Det är dags att kora en ny svensk mästare i ponny-SM.

Men det blir ett lag-SM utan de regerande mästarna från Willands Ryttarförening som inte kommer till start. Förra årets silver och bronsmedaljörer Särö Ryttarförening och Vetlandaortens Ryttarförening är dock stabila förhandsfavoriter till årets drabbningar. Starterna för året är rekordmånga.

– Vi är positivt överväldigade av det stora intresset för Lag-SM i ponnydressyr, säger Billdals Ridklubbs ordförande Magdalena Rönström i ett pressmeddelande.

– Vi hoppades på minst 15 lag men nu är det 24 anmälda.

Tävlingarna inleds som brukligt med en uppvärmningsklass på torsdagen den 1 november. På fredagen och framåt börjar de rekordmånga lagen göra upp om de eftertraktade medaljerna. Det är bara fem av de 24 lagen som får plats i finalen.

Av de tre ekipagen i varje lag rider två stycken friprogrammet FEI Ponnykür till musik och ett FEI Mästerskapsprogram, de svåraste programmen för ponny, uppger ridklubben.

Nu hoppas arrangörerna på stor uppslutning – även på läktarna.

– Vi hoppas kunna fylla läktarna både vid invigningen på torsdag kväll och till finalen på lördagen nu när vi bjuder på ponnydressyr av högsta klass, säger Magdalena Rönström.

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.