Detta är ett dreamteam med segerhästen Well Done de la Roche CMF, Patrik Kittel och supergroomen Marie Johansson, arkivbild från Rotterdam. Foto: Kim C Lundin
Ride TV

Ride-tv med Patrik Kittel: ”Behöver bara tid”

I Cappeln satte Sveriges lagankare Patrik Kittel ännu en verkligt bra ritt med framtidslöftet i stallet.

I Rotterdam satte Patrik Kittel och Well Done de la Roche CMF en ritt som gav personbästa i Grand Prix-klassen på 75,804 procent. Då blev de ”bara” trea, nu tog de hem segern i klassen med en ritt som kunde blivit nutt personbästa om inte om.

Ridenews pratade med en nöjd Patrik Kittel efter avslutat ärevarv.

Hur var ritten och hur utvecklas din häst?
– Well Done var så duktig i dag, vi hade visserligen en miss i tvåorna (reds anm galoppombyten i vartannat steg) och i halten tittade hon rakt upp efter något. Sen blev det lite spänt i den samlade skritten men annars mycket verkligt bra.
– Den stora skillnaden nu mot för några månader sedan är att allt är jämnare, hon gör alla rörelser lite bättre och får därmed allt jämnare betyg och poäng.
– Egentligen så gör Well Done allt riktigt bra men hon behöver bara lite mer tid på sig för att vänja sig vid allt som händer på tävling. Idag var jag väldigt glad för att hon stod lugnt och fint på prisutdelningen, det har varit väldigt svårt för henne innan, det har blivit mycket piaff då.

Hur ser resten av helgen ut för dig?
– Jar har min fru Lyndal med och imorgon rider jag hennes framtidshäst Elvive i mediumtouren här och sedan är det Specialen på söndag.

Resultat

Start- och resultatlistor Cappeln

Tidigare artiklar från Cappeln
Tinne Vilhelmson-Silfvén: ”Det känns bra, det är bra”
Förbundskapten Bo Jenå: ”Detta var ett bra genrep”

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.