Rose Mathisen
och Zuidenwind 1187 i ett glatt ögonblick från Falsterbo Foto: Kim C Lundin

Rose Mathisen och Zuidenwind bättre än någonsin – comeback

Det var deras första start efter Herning i oktober. Rose Mathisens guldklimp Zuidenwind 1187 är tillbaka efter skada i bättre form än någonsin. I Holstenhalle glänste ekipaget.

Överlycklig ryttare – nöjd hingst

Det är en överlycklig Rose Mathisen som berättar om sin och hingsten Zuidenwind 1187s ritt i världscupen i Neumünster. Det är deras första start sedan Zuidenwind bröt griffelbenet vid deras senaste start i Herning i oktober 2018.
I deras fina kür glänste ekipaget idag och visst, det blev något fel, men silhuetten och helheten var den bästa på länge för ekipaget. Procenten blev 76,08, inte personbästa i siffror men väl i utförande och känsla för Rose.

Intervju

Hur kändes det?
– Zuidenwind var så fin, allt kändes jättebra, han var uppe i fronten och fin i kontakten och munnen. Han var lite taggad på banan men inte mer än att det gick väl, givet vårt uppehåll var jag osäker på hur han skulle reagera. Här i Neumünster är det hög musik och mycket stämning.
– Redan i morse på träningen kom en domare fram och undrade om vi gjort något särskilt for hon tyckte han såg så fin ut, det är så roligt.

Så hur ligger det till? Vad har ni gjort?
– Både en hel del och ingneting. Han skadade sig i Herning, bröt griffelbenet, opererades och tillbringade sedan nio dagar i box. Sedan följde två månader skritt, och det är egentligen hans första längre vila för Zuidenwind har aldrig haft något skadeavbrott i hela sin karriär. Så det blev lite av en nystart för oss och det har känts jättebra.

Hur kändes det att starta här med tyska landslagstruppen?
– Jag var lite nervös att nerverna skulle hänga utanpå just här i tävlingsläget eftersom han inte startat på ett tag. Just nu bryr jag mig inte om var vi hamnar utan är bara riktigt glad för hur fin min häst känns. Det är en seger i sig, oavsett placeringen.
– Hade vi ridit felfritt hade jag förmodligen slagit mitt personbästa på 77 procent från Odense men det spelar liten roll nu.
– Han behöver bli  lite tryggare i formen på banan, han spänner fortfarande till och det har vi aldrig problem med annars.

Har du ens tänkt på någon tävlingsplan för våren och sommaren?
– Nej, vi har inte planerat något. Just nu blir jag jättesugen på att rida i Herning om några veckor.

Filmklipp från lördagen

Gepostet von Rose Mathisen am Samstag, 16. Februar 2019

Gepostet von Rose Mathisen am Samstag, 16. Februar 2019

Med andra ord, det kommer mera från Rose Mathisen och landslagets mesta hingst Zuidenwind 1187.

Resultat (klassen ej klar)

”Nu är Zuidenwind bara vår”

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.