Hingstarna Sultan des Cossoul med sin far Mistral des Cossoul och alizee Froment Foto: Kim C Lundin

Se Alizee Froments vackra vinterdröm och njut

Det finns ett uttryck ”watch and weep” – titta och bli rörd till tårar. Så vacker är Alize Froments senaste projekt en vinterdröm med sina båda hingstar i frihet, snö och vacker miljö.

När Alizee Froment hedrade Sweden Hors Show med en avskedsföreställning från sin partner hingsten Mistral des Coussoul och sonen Sultan des Coussoul jublade alla som sett henne förut. Väl på plats i Friends Arena frälste Alizee Froment publiken med oerhört vackra föreställningar med de två hingstarna, olika som natt och dag.

Hennes band till sina hästar och hennes känsla för estetik lämnar ingen oberörd. Sådant samspel, så vackert och Alizee Froment förmedlar gärna hur hon arbetar med sina hästar och hur hon tänker runt sina shower.

Hennes senaste projekt är en filmatiserad vinterdröm som hon och teamet planerat länge för. Den 15 januari var det dags efter mycket förberedelser. Men just vädret höll på att spräcka alla planer. Det kom regn efter det beställda snöfallet, vacker vit mark förvandlades till lerig sörja, ja inte något lämpligt sceneri för en vinterdröm.

De filmade på slottet Sychrov och fick använda parken då slottet är stängt för säsongen. Filmen har skapats av Anthony Bro-Petit och Alizze med musik av Henri Benoit.

Varsågod: Watch and weep

Les dates étaient bloquées depuis plusieurs semaines déjà. On avait prévu quatre jours de tournage. La neige s’était…

Gepostet von Alizée Froment am Montag, 11. Februar 2019

Tidigare artiklar om Alizee Froment här på Ridenews:

Ride-tv

Möt fantastiska frihetsdressören Alizee Froment

 

Alizee Froment ger ledtråd till sin show i Friends

Längre artikel om Alizees filosofi och fakta om hennes två hingstar

Drottningen av bettlöst Alizee Froment kommer till SIHS

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.