Antonia Ramel och Curiosity efter sin fina ritt i Falsterbo 2016 som gav kvalseger. Foto Kim C Lundin

Se Patrik och Antonia rida i ’s-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch, Nederländerna, bjuder på femstjärniga hopp- och dressyrtävlingar i helgen med både FEI Dressage World Cup och Rolex Grand Prix.

Här ser du livesändningen!

För dressyrryttarna har det inte funnits många möjligheter att rida världscupklasser under säsongen. Coronapandemin har gjort att hela fem deltävlingar ställts in. Nu väntar endast helgens världscuptävlingar innan den stora finalen avgörs i Leipzig, Tyskland 6-10 april.

Den enda världscuptävlingen som genomförts hittills 2022 var i Neumünster, Tyskland i februari då Patrik Kittel glänste rejält! Tillsammans med nya stjärnskottet Blue Hors Zepter blev det en fin åttondeplats.

Patrik är på plats i Nederländerna under helgen och rider idag Forever Young HRH i korta GP där han har svenskt sällskap genom Antonia Ramel som rider Curiosity .

Tävlingarna avgörs genom en Grand Prix på fredagen och en Freestyle på lördag.

Preliminärt tidsprogram

Fredag 11 mars
10:00 FEI Dressage World Cup Grand Prix

Lördag 12 mars
13:00 FEI Dressage World Cup Freestyle

Söndag 13 mars
15:00 Rolex Grand Prix
Rolex Grand Prix

Det pågår även femstjärniga hopptävlingar i ’s-Hertogenbosch i helgen. Två svenska hoppryttare finns på plats: Henrik von Eckermann som har med sig Dzara Dorchival, Hollywood V och Iliana. Dessutom är Angelica Augustsson Zanotelli där med Danna Rj och Kalinka van de Nachtegaele. Under helgen rider de en rad kringklasser och avslutningsvis avgörs prestigefulla Rolex Grand Prix på söndag över 1,60-hinder.

I den stora Rolex IJRC Top 10 Finalen i Genéve i december förra året slutade Henrik von Eckermann på andra plats tillsammans med guldhästen King Edward.

Se livesändning från korta Grand Prix > > >

Start- och resultatlistor > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.