Juliette Ramel - Buriel K.H.

Seger och andraplats i Belgien för Juliette och Burri

Juliette Ramel vann med Buriel K.H. Grand Prix i belgiska Lier och blev även tvåa i GP Special.
– Super, han var ännu bättre i dag än i går, säger Juliette om sin häst.

Juliette Ramel och Buriel K.H. var bästa svenska ekipage på OS i Tokyo och stod också för två placeringar bland topp tio på EM 2021. Sedan dess har de haft ett halvårs tävlingsuppehåll men nu är de tillbaka med besked, skriver Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida.

– Han är 16 år men han är en stor häst med mycket rörelse och han har behövt den här tiden för att bygga upp alla rörelser, jag är otroligt glad för hur han har presterat här, säger Juliette Ramel.

De hade endast brittiska OS-medaljören Charlotte Fry på hästen Glamourdale före sig i resultatlistan i söndagens Grand Prix Special, vilket var det omvända resultatet från lördagens Grand Prix där Juliette segrade.

– Svårt att säga vad som var skillnaden, det spelar egentligen ingen roll heller, jag är bara glad att han känns så fin som han gör, säger Juliette Ramel.

Vad betyder det för dig att han fortfarande utvecklas på den här nivån som 16-åring?

– Jag har faktiskt tänkt mycket på just det. Vi gjorde vår första GP när han var nio år och det är ju så otroligt roligt att jag känner att vi har så mycket att ge och fortfarande kan utvecklas, säger hon om sin topphäst och trotjänare innan hon fortsätter.

–Han har ju så mycket motor men nu känner jag att jag verkligen kan rida på och få ut hans fulla potential.

16-årige Buriel K.H påbörjar nu sin åttonde säsong som GP-häst och det var en dressyrhäst med mycket energi som glänste i säsongsstarten i Lier.

– Det är faktiskt många här nere i Lier som kommenterade det, att han ser så pigg ut och verkar yngre än han är. Han är så himla fin helt enkelt, säger Juliette Ramel.

Resultat Grand Prix > > >

Resultat Grand Prix Special > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.