Segraren i DressagePower Future Star

I finalen av DressagePower Future Star för sju- till nioåriga hästar segrade Carl Hedin med Van der Veen på 73.750 procent före Johanna DueBoje med Zwingfly (SWB) på 72.875 procent. Trea blev Karoline Lundberg med SirPrice (SWB) på 72.792 procent, som du kunde läsa om tidigare idag > > >

– Det är jättekul att få vara här, sa Carl efter segern.

– Ville är yngst i startfältet,  och det är så jäkla kul att rida kür. Ville är en helt fantastisk individ, jag får nypa mig själv i armen att jag får sitta på den varje dag. Det var någon som sade att det ser ut som att jag glider fram på en wakeboard eller något, och det är så det känns, sade Carl Hedin precis efter sin ritt.

Men han var inte säker på hur långt det skulle räcka.
– Jag visste att Johanna DueBoje hade varit hungrig och gjort en superbra ritt och jag hade några missar. Hästen är så uppmärksam på mig och några gånger kände jag att jag inte var tydlig, sade Carl Hedin under prisutdelningen.
Han åker hem med segerchecken på 25 000 kronor och täcke från Horseware, bland annat.
En av DressagePowers grundare, Peter Härnstam, kommenterade klassen på DressagePower TV och han var imponerad av Van der Veen.
– Det står Grand Prix i pannan på den, sade Peter Härnstam.

Tvåa efter en ritt som gav 72,875 procent var Johanna DueBoje och Zwingfly (f. -11, e. Zuidenwind – Master).

På tredje plats finns Karoline Lundberg och den egna uppfödningen SirPrice (f. -12 e. Sir Donnerhall II – Andiamo) som fick 72,792 procent. Karoline Lundberg arbetar inte med hästar, utan är bagare till yrket men hinner ändå med att rida och avla på sina hästar. I en tidigare intervju sade hon:
– Det är långa dagar, tidiga morgnar och sena kvällar, men jag hinner. Vi hjälps åt på gården, framförallt min hjälper min bästa vän mig jättemycket.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.