Linda Dolk, Mia von Essen. Foto Roland Thunholm

Segrarna i första kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage

Under lördagen var det äntligen dags för morgondagens talanger att äntra banan i den första av årets fem kvalomgångar. Det blev en riktigt spännande eftermiddag med många fina uppvisningar.

U25-ryttarna var först ut och det blev en jämn kamp om förstaplatsen mellan fjolårets segrare Elin Mattsson med Beckham och Lina Dolk med Languedoc. Till sist blev det Lina som kammade hem segern med 69,41%. Elin och Beckham landade alltså på en andraplats medan tredjeplatsen gick till Lövsta Future Challenge- debutanten Hannah Rosendal med Beau-Amor.

”Jag hade en bra och jämn känsla idag och är jättenöjd med Languedoc. Kul att kunna starta säsongen med vinst, siktet för året är inställt på final av Lövsta Future Challenge och en plats i EM-laget för U25-ryttare” – säger en glad Lina Dolk efter avslutad ritt.

De unga Grand Prix-hästarna och deras ryttare verkade även de vara glada att starta upp tävlingssäsongen. För dagen var det dock ingen som rådde på Mia von Essen med hennes egna häst, den 9-åriga valacken Invoice.

”Jag har haft Invoice sedan han var 2,5 år och det här är vår debut på den här nivån. Han är en känslig häst som behövt mycket tid, men jag tror verkligen på honom för framtiden”

Det vinnande ekipaget red ihop hela 73,23% och belönades bland annat med betyg upp till 9 för sin passage. Tvåa i klassen blev Stefan Jansson och Zidney på 70,63% och trea Mads Hendeliowitz och Autograf Q med 69,41%.

Nästa kval går av stapeln under Strömsholmsdagarna, 3-6 juni

Lövsta Future Challenge Ranking efter första kvalet hittar du här

Resultat U25 hittar du här och för Unga Grand Prix-hästar här

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.