Juan Matute Gaimon

Senaste nytt om Juan Matute Guimon – flyttad till specialistsjukhus

Läkarna har hittat en medfödd defekt i hjärnan hos Juan Matute Guimon och idag kommer han att opereras på nytt av specialister.

Det var i veckan som 22-åriga dressyrstjärnan Juan Matute Guimon föll ner medvetslös med en hjärnblödning och kämpade för sitt liv på Madrids sjukhus. Han genomgick initialt en operation och läget förbättrades något men var fortsatt kritiskt.  Läs mer här > > >

Juan Matute Guimon är med 14-årige Quantico Spaniens näst högst rankade dressyrryttare och de red i det spanska laget i VM i Tryon där de också kvalade till OS. Med 17-årige Don Diego är Juan trea på rankingen. I vintras var han trea i världscupküren i Doha efter segrande Patrik Kittel.

Efter operationen behandlades Juan med medicinering för inflammation i hjärnan. Han svarade bra på behandlingen och kunde flyttas till specialistsjukhuset Jiménez Díaz Foundation där man har spetskompetens inom hjärnkirurgi.

Den spanska ridsportsajten Ecuestre skriver att man har upptäckt en medfödd defekt hos Juan som idag lördag kommer att opereras av specialisterna. Tillståndet bedöms nu som stabilt och trycket i hjärnan har minskat.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.