Severo Jurado Lopez med Springbank II VH 9272 .  Foto Kim C Lundin

Severo Jurado Lopez lämnar Helgstrand Dressage

Dressyrryttaren Severo Jurado Lopez lämnar Helgstrand Dressage efter tre år. Imorgon torsdag gör han sin sista arbetsdag där.

– Jag bestämde mig för att sluta mitt jobb på Helgstrand Dressage och öppna mitt eget lilla träningsstall. Det har varit fantastiska år hos Helgstrand och vi har många oförglömliga minnen tillsammans, men nu är det dags för ett nytt kapitel i mitt liv, skriver Severo Jurado Lopez på Instagram.

Det nya stallet kommer han att driva tillsammans med sin livspartner den danska dressyrryttaren Annika Damrau. De planerar att driva det som en mindre verksamhet där endast några få hästar och kunder ska finnas.
– Det har alltid varit min dröm att ha mitt eget stall och nu känner jag mig redo för det, säger Severo.

Helgstrand Dressage avtackar Severo i ett pressmeddelande.
”Vi säger adjö med tungt hjärta men är glada att vi kunde arbeta med Severo i många år”, säger Andreas Helgstrand.

Helgstrand Dressage kommer att fortsätta samarbeta med Severo och kommer att ha tre hästar hos honom till att börja med.
Svenskfödda stjärnan Springbank II VH som tävlats av Severo kommer dock att stå kvar hos Helgstrand för att kunna fortsätta verka i aveln.

Severo Jurado Lopez fick sitt stora genombrott när han överraskande blev femma i OS i Rio 2016. Han har varit enormt framgångsrik i Unghäst-VM med Helgstrands hästar, senast med Fiontini som han ridit 2015, 2016 och 2017.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.