Foto: Fredrik Jonsving

Kittels födelsedagsyra i Strömsholm

Seger i grand prix-klassen. SM-guld. Och födelsedag. Patrik Kittel hade en fin söndag i Strömsholm.

Patrik och Deja (Silvano-Don Schufro) utklassade resten av startfältet och dansade hem segern till tonerna av Stevie Wonder-medleyt som är handsytt för det 14-åriga stoet. Ekipaget fick hela 82,675 i klassen. Närmst därefter Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 (OO Seven-Jazz) som fick 74,325.  Gällande SM-poängen var Patrik Kittel lika ohotad där. Totalpoängen 159,675 besegrade Roses 144,955. Bronsmedaljör Sofie Lexner, som för övrigt också kom trea i küren.
Det var en väldigt nöjd födelsedagsfirare som mötte pressen.
Vad säger du om Deja?
– Jättefin! Det var en fantastisk runda idag, tycker jag. Hon har verkligen gått från klarhet till klarhet. Jag har kunnat jobba med detaljer här och rida med lite mindre press än på de riktigt stora tävlingarna, säger Patrik Kittel.
Deja tenderar att vara mer skärpt och ridbar ju mer folk det är.
– Ju stökigare och stimmigare, desto bättre, säger han.
– Hon är en jävla kämpe inne på banan och visar verkligen hur mycket hon tycker om att visa upp sig och vara med runt och göra såna här grejer.
– Hon gjorde ingen besviken varken i grand prix eller här.
När det var Kittels tur att äntra banan vallfärdade publiken till dressyrarenan. Det är inte för inte Patrik Kittel trivs med att komma hem och tävla i Sverige.
– Jag tycker det är väldigt viktigt för svensk dressyr, säger Patrik som redan som barn blev fascinerad av hur vackra miljöerna kring Strömsholm är.
Själv märkte han också av trycket från publiken.
– Det är jätteroligt att så många kommer och tittar. Det var ovanligt mycket publik.
Vad säger du om ditt meeting?
– Ett fantastiskt bra meeting. Men vad jag är mest nöjd med är att hästen låtit sig arbetas bra här. Det är det som är det viktigaste för mig, säger Patrik Kittel vars nästa tävling blir i Rotterdam om ett par veckor. Deja får en välförtjänt tävlingssemester till Falsterbo i juli.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.