Patrik Kittel. Foto Fredrik Jonsving

SM i dressyr – ska Patrik ta sitt 8:e guld?

Först ut var juniorer och children där guldmedaljerna gick till My Sandgren och Annie Walfridsson. Nu väntar seniorer, U25 och young rider.

SM i dressyr arrangeras på Flyinge under två helger. Först ut var juniorer och children. Nu väntar seniorer, U25 och young rider.

SM i dressyr för seniorer, U25 och young rider rids torsdag till söndag, 19-22 augusti och regerande svenska mästaren Patrik Kittel kommer till Flyinge för att försöka ta sitt åttonde SM-guld. Med sig har han Forever Young HRH, ett nioårigt sto.
Ulla Håkanson kommer också till start med Diddy Cool, Tinne Vilhelmson Silfvén kommer med Devanto och i det 32 ryttare starka startfältet finns också bland andra Gunilla Byström, Charlotte Haid Bondergaard och Jacob Nörby Sörensen.
Seniorerna rider sitt första kval i Grand Prix på fredag 15:45.
Startlista Grand Prix
15 ryttare går vidare till SM-final i Grand Prix Kür. Svensk mästare blir den med högsta sammanlagda resultat efter de två klasserna.
På lördagen rids en Grand Prix Special som inte ingår i SM-resultatet.

Young rider är först ut under SM-helgen med sitt första kval på torsdag. Kval 2 rids på fredagen och de 15 bästa efter kvalen går till söndagens final i Kür.
Young rider-klassen har 37 startande.
Startlista kval 1 FEI Prix St Georges
U25-klassen är mindre med 14 startande. Tio ekipage går till finalen på söndagen som rids i Kür. Kvalet rids i Grand Prix UR (16-25) på fredagen.

Folksam SM i dressyr går att följa med onlineresultat och på webb-TV på ridsport.se

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.