Hans-Peter Minderhoud är den perfekte gentlemannen och eskorterar Denise Ljungkvist och Soega in på arenan trots att de besegrade honom och Glock's Casper. Foto: Kim C Lundin

Soega och Denise vinner i Falsterbo – igen

I Falsterbo vinner man – i alla fall om man heter Soega och Denise Ljungkvist. I sin första start som senior på FHS klämde de till och vann.

De fem domarna fick se 18 ekipage i CDI3 Grand PRix passera revy. Dömde gjorde Annette Fransén Iacobaeus, Yuri Romanov, Isabelle Judet, Anne Gribbons  och för första gånge på GP-nivå internationellt i Falsterbo Mats Eriksson som är den senaste i raden av internationella svenska domare.

Första startande Hans-Peter Minderhoud och Glock’s Casper hade en del missar men med en hög lägsta nivå slutade resultatet på 70,236 procent. Det gav ledning länge i klassen.

Hand-Peter Minderhoud och Glock’s Casper Foto: Kim C Lundin

Denise Ljungkvist och Soega startade 2017 i U25-klassen i Falsterbo. Sedan dess har de ridit både U25-EM och NM men inte startat som seniorer i Falsterbo. Då vann de båda sina starter och var förbluffat överlyckliga. Även denna gång var Soega blyg innan start men Denise lotsade henne säkert. Väl på banan glänste de, det såg fokuserat och avslappnat ut, härlig piaff och passage. Det skulle räcka till en seger på 70,565 procent. Härligt för Denise som var Ajax-stipendiat 2018 och spenderat en del tid och träning i Holland hos Tristan Tucker.
Foto: Kim C Lundin

Paulinda Friberg och Di Lapponia T gjorde sitt bästa för att klämma till men det blev tajt på tiondelarna och en tredjeplats idag. De har dock en magisk kür och är alltid farliga.

Bilder från CDI3

Jurado Severo Lopez och Rialto
Marc-Peter Spahn på fantastiske godkände frieserhingsten Elias
Ida-Linn Lundholm med Dan Brown

Evergreen Ulla Håkansson på Diddy Cool

Resultat

Start- och resultatlistor Equipe

Falsterbo Horseshow Websida Tidsprogram

 

Här är årets Ajax-stipendiater

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.