Sofie Lexner och Tobajo Pik Disney under Grand Prix. Foto: Kim C Lundin

Sofie Lexner är äntligen tillbaka

Det är fyra år sedan Sofie Lexner och Charming Boy lämnade tävlingsbanorna. Sedan dess har mycket hänt för dressyrryttaren.

I mars 2014 var Sofie Lexner femma i världscupküren i Göteborg med Ulla Håkanssons häst Charming Boy som hon under flera år hade så stor framgång med. Charming pensionerades samma år, Sofie fick ett nytt arbete på Christinelund Dressage och med det kom hingsten Tobajo Pik Disney in i hennes liv.

Ridenews träffade Sofie Lexner efter en svettig ritt i CDI3*-klassen.

Hur är det att vara tillbaka och vad har du haft för dig under de här åren?
– Äntligen är jag tillbaka, det är så härligt att vara på en så här stor tävling igen, jag behöver verkligen ut och öva känner jag. Det har varit en stor omställning på många plan för mig under de här åren. Jag gick från att vara egen företagare till anställd ryttare och att bli mamma till lille Adrian.

Hur var din ritt med Disney i Grand Prix klassen?
– Utifrån våra förutsättningar så tycker jag han var jätteduktig. Han har inte varit riktigt i form sedan SM så vi har inte tränat särskilt mycket, sett till det är jag nöjd. Han har varit lite trött, legat och sovit och visat att han vill vila. Disney har inte hunnit komma upp i kondition riktigt efter sin långa frånvaro. Tävling tar lite på honom, inte för själva dressyrjobbet utan för att han kommer till varje tävling och är King Kong, störst bäst och vackrast.

Var bor du nuförtiden?
– Vi har flyttat in på Christinelund Dressage utanför Helsingborg. Jag och familjen, Johan och Adrian samt hästarna har flyttat in, det är fortfarande en byggplats och en del kvar att göra. Vi flyttade in den 5 maj, det är jättefint, en fantastisk gård, både mysigt och gemytligt.
– Det kommer att vara plats till 22 hästar och än så länge är ena stallet fullt med 11 hästar.

Du är tränare åt Ellen Lindén Urnes som justnu är på EM i Fontainebleau, hur går det?
– Det går jättebra för Ellen där nere, hon har varit så duktig och ridit på över 68 procent i sitt första mästerskap, dessutom med ett år kvar som junior. Det är lite vemodigt att jag inte kan vara där och att de inte kan vara här  med oss.

Har du hunnit smälta din seger i 5-årsklassen med Inoraline W?
– Ja, det blir snabbt en ny dag men visst lever jag länge på det. Den känslan Inoraline ger den lever man länge på.

Sofie Lexner och Tobajo Pik Disney blev tvåa i dagens CDI3* på 70 procent blankt.

Inoraline W och Sofie Lexner Foto:Kim C Lundin
Sofie Lexner på Scandics halvsyster Inoraline W Foto: Kim C Lundin

Resultat

Start-och resultatlistor FHS

Vår guide till Falsterbo Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.