Yvonne Österholm kramar sin Ironman H, Inoraline W och Sofe Lecner glänser på ärevarvet och Atterupgaards Delorean med Selina Solberg Vittinghus log båda två. Foto: Kim C Lundin

Sofie Lexner i tårar – av lycka

De 5-åriga dressyrhästarna har gjort upp i en tajt final. Bäst i test var ett ekipage med en ljus framtid.

Inför finalen var domarbesättningen delvis förändrad, finska domaren Maria Colliander dömde tillsammans med Johan Ekenberg och Susanne Rudholm. Finalen hade rejält med publik och den var entusiastisk över vad den fick se på banan  mot slutet speciellt.

Se bilder på hela finalfältet här från kvalet.

Det var nära tårarna när Sofie Lexner som sista ryttare lämnat banan med Inoraline W efter en härlig segerritt om än med en lite spännande galoppfattning. Hennes marginal till tvåan Selina Solberg Vittinghus  var minsta möjliga med sex hundradelar till godo. Stoet som har samma mamma som Patrik Kittels tidigare tävlingspartner Scandic har färgen och mekaniken gemensamt med sin framgångsrika halvbror. Och frågan är om inte talang och ridbarhet är ännu ett snäpp bättre hos Inoraline.
–Jag har en så fräck häst, hon är så häftig att jag nästan börjar gråta. Hon var lite trött idag och då blir hon ännu hetare så jag sitter som en liten vante och bara ptroo ptroo, Hon bara ger järnet, vilken häst hon är. Jag vill tacka hela teamet med min ägare Jenny Lindén Urnes och min tränare Patrik Kittel, ja alla, det är helt fantastiskt, sa en rörd Sofie Lexner som var rörd till tårar över segern.

Inoraline W och Sofie Lexner Foto:Kim C Lundin

På andra plats kom Selina Solberg Vittinghus med den vackra Atterupgaards Delorean, ett hyperelegant sto från världens enda stuteri med tre hästar med i samma OS – Atterupgaard på danska Själland.
– Detta var mitt livs ritt, känslan var bara så fantastisk. Inte för att det inte finns saker att göra bättre utan för att hon var så med mig och verkligen försökte göra sitt bästa. Hon är inte tittig men bygger upp en del inre spänning av atmosfären, när hon trots det då går in och jobbar med mig – då blir man lycklig, sa en lätt överväldigad Selina Solberg Vittinghus. Nu är siktet inställt på unghäst-VM i Ermelo för Danmark.

Yvonne Österholm var strålande glad trots ” bara” tredjeplats med vackre hingsten Ironman H.
– Det finns inte riktigt utrymme för att få en fyra på en volt i den här konkurrensen. Han gnäggade bort en hel volt men det är sådant som kan hända med unga hingstar. Jag är jättenöjd, det är en sådan otrolig fröjd att rida honom varje dag, det gör mig rent lycklig. Nu hoppas jag på Ermelo under finsk flagg för oss båda, sa en lycklig Yvonne Österholm. Läs här om när hon är kinkig.

Det blev till slut en fjärdeplats för bästa svenskfödda häst Notting Hill TH, uppfödd av Christian Hansson och Agneta Herslow,  som reds av Marina Mattsson.
– Idag var han lite tröttare än i kvalet men var jättefin inne på banan. Han ser kanske cool ut men det kokar lite inombords och förra året var han så skärrad här första dagen. Jag var lite orolig över hur han skulle ta miljön i år men han har mognat så mycket på ett år, nu känns han helt annorlunda. Vi är nominerade till Ermelo, får vi frågan så kan vi nog åka när det gick så här bra här, sa Marina Mattsson som gjort det mesta men inte ridit unghäst-VM.

 

Resultat

Start-och resultatlistor FHS

Vår guide till Falsterbo Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.