Sönke Rothenberger och Cosmo. Foto: Kim C Lundin

Sönke Rothenbergers revansch

I deras första start på två månader gick det allt annat än lysande – idag var ordningen återställd. Sönke Rothenberger och hans Cosmo glänste i Specialen. (Uppdaterad med film)

Det har varit VM-genrep i tyska Donauschingen för det tyska dressyrlaget. De tre tyska landslagsryttarna Isabell Werth, Sönke Rothenberger och Jessica von Bredow-Werndl är nominerade till VM i Tryon med för Werths del tre hästar och Von Bredow-Werndl har två med på listan. För att Monica Theodorescu, Klaus Roeser och Johnny Hilberath ska göra sitt slutliga val ville de se världsettan Weihegold igen och Cosmo som inte tävlat sedan tyska mästerskapen i Balve i början på juni.

Sönke Rothenberger och Cosmo tog två individuella medaljer och lag-guld på EM i Göteborg 2017. Cosmo tävlades inte förrän i Hagen i april, där inledde de med en svag Grand Prix och segrade i Specialen före Werth och Emilio på urstarka 82,255 procent. De tog hem tyska mästerskapen i tre raka segrar och slog där Werth och Weihegold, nyss igångsatt efter årets embryotransfer. I Donauschingen upprepade sig mönstret från Hagen för Rothenberger och Cosmo, svag Grand Prix och fenomenal Special (se poängen i detalj).

Isabell Werth och Weihegold satte ett snudd på perfekt genrep med 82,652 procent i en ritt där den ökade traven och galoppsaxen genomfördes på treans växel och belönades därefter, lågt. I dagens special hade de fel i båda bytesserierna och körde ökningarna  väl återhållet, totalt 71,745 procent. Jessica von Bredow-Werndl med sin eleganta Zaire-E gjorde ett program i nivå med personbästa, 77,383 procent. Istället blev utropstecknet Sönke och Cosmo, fantastisk ritt helt i linje med de höjdpunkter publiken på EM i Göteborg fick uppleva, dessutom på personbästa 84,362 procent. Sönke Rothenberger lär rida i Tysklands VM-lag.

Resultat klass

Start och resultatlistor  Donauschingen

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.