luna

Sönke Rothenbergers svårt brandskadade häst nu hemma efter ett helt år

Förra året utbröt en brand hemma hos Sönke Rothenberger, VM-silvermedaljör i dressyr. Familjens ridanläggning brann ner till grunden och fem hästar dog. Bland de överlevande hästarna fanns den svårt brandskadade Luna, som nu äntligen fått komma hem till gården igen efter lång rehabilitering.

– Jag är överlycklig att Luna äntligen har flyttat tillbaka och är hemma efter den fruktansvärda branden! Den här hästen fick mig att drömma om OS och nu är jag bara glad att hon kan tillbringa resten av sitt liv här tillsammans med sin nya vän, skriver Sönke Rothenberger på Instagram.

I branden som bröt ut hos dressyrfamiljen Rothenberger i Tyskland i februari förra året omkom fem hästar. Tre kördes till djursjukhus med skador och en häst fick fångas in efter att ha sprungit långt från gården. Sönkes storstjärna Cosmo och flera andra hästar i stallet, där det totalt fanns 35 hästar, kunde räddas och föras till hagar nära stallet. De fick senare inkvarteras hos snälla grannar som ordnade plats för familjens hästar.

Luna fördes till veterinärklinik direkt efter branden och det var länge osäkert om hon skulle överleva. Efter lång, lång vård är hon nu tillbaka på gården.

Fem hästar dog i branden hos dressyrfamiljen Rothenberger > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.