Från vänster Jovian, kvalsegrande Springbank II VH och Tørveslettens Sylvester. foto: Kim C Lundin

Springbank II VH glänser i tuff konkurrens

Han frälste Charlotte Dujardin på Breeders Trophy – hon sa han var den bästa man hon hon suttit på. I 4-årskvalet slog Springbank II VH till igen och fick 10 för sin makalösa galopp, se film på kvalet.

I Danmark arrangeras både unghästschampionat öppna för enbart DWB-registrerade hästar men också ett öppet championat för alla unghästar oavsett förbund som kvalat. Arrangör är stuteri Blue Hors som själva i sina stallar liksom Helgstrand Dressage har väldigt många talanger från andra förbund. I helgen arrangeras både hopp– och dressyrchampionat för 4-7-åriga hästar.

Även om tävlingen sker på stuteri Blue Hors så dominerade de 4-åriga hästarnas kval av toppresultat från hästarna med beridare från Helgstrand Dressage. De 39 startande dömdes av Kirsten Søgaard och Ole Hummelshøj. Bäst var Springbank II VH riden av Severo Jurado Lopez som fick 94,2 i fempunktsbedömningen med en 10:a för skritt. För dagen blev det bara en 8,8 i ridbarhet, något som annars är den godkände hingstens varumärke.
Lite otålighet i en halt samt en missad galoppfattning drog ner för dagen, något som Severo lär rätta till i söndagens final.


 Springbank II VH under det danska kvalet med Severo Jurado Lopez. 

Bakom sig, om än nära, finns begåvade Tørveslettens Sylvester  son till Grand Prix-stoet Tørveslettens Stamina och som är släkt med Anna Blomgrens Tørveslettens Quattro . Han reds av Eric Guardia Martinez och fick 93,8 med en 9,8 för sin fina ridbarhet. Ägaren själv Andreas Helgstrand red Jovian till 93,4 med ett toppbetyg på 9,8 för hingstens stora spektakulära trav som gör sig i unghästklass.

Bland 7-åringarna märktes Heilines Danciera som placerade sig högt även på unghäst-VM med Carina Cassøe Krüth.  Severo Jurado Lopez var fjärdeplacerade med Grand Galaxy Win, hingsten har nyligen sålts till amerikanska Charlotte Jorst men ska vidareutbildas i Danmark av Severo. På fjärdeplats åtefanns Sverigebekante Gørklingtgårds Quinto nu riden av Helgstrands beridare Victoria E Vallentin.

Heilines Danciera i Ermelo. Foto: Kim C Lundin
Gørklintgårds Quinto med Mattias jansson under Elmia 2017, nu såld till Helgstrand Dressage. Foto: Kim C Lundin

Ifall någon missat Charlotte Dujardins testridning av Springbank II VH på Breeders Trophy så komemr filmen här igen.

Hopp– och Dressyrchampionat för 4-7-åriga hästar.

Resultat 4-års kval
Resultat 7-årskval

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.