Mads Hendeliowitz  Foto: Kim C Lundin

Startfältet i SM på Strömsholm – Segerstas lag i ledning

I helgen avgörs en hel hög med SM i dressyr på Strömsholm. Efter första dagen av lagtävlingen är Segersta i ledning.

Under helgen avgörs SM i dressyr individuellt och i lag och i paradressyr på Strömsholm.

Den första dagen tog Sällskapet Segersta Sportryttare ledningen i lagtävlingen efter fina ritter av Mads Hendeliowitz med Milwaukee som toppade med 74.445 procent och Märit Olofsson Nääs med Quintana på 67.308 procent.
Folksam lag-SM i dressyr har 21 startande lag. Fjärde och avgörande omgången rids på söndag eftermiddag

I helgen kommer regerande svenske mästaren Patrik Kittel tillsammans med Delaunay OLD att vara med och fajtas för att ta sitt sjunde SM-guld i dressyr. Kanske jagar han Ulla Håkansons makalösa rekord på tolv SM-guld. Om han tar sitt sjunde hamnar i nivå med Louise Nathhorst, Jan Brink, Genhäll Persson och Anita Johnsson som alla har sju guld.
Seniorerna rider sitt första kval idag fredag klockan 14.

– Det är kul att vi har fått ihop så många starter, varav flera som är utlandsbaserade. Det finns dessutom många nya, intressanta ekipage som knackar på dörren till landslaget, säger Bo Jenå, förbundskapten i dressyr.

Han tror att det blir en spännande kamp om medaljerna.
– Det finns en del hästar som har gått på höga procent på de nationella tävlingarna som säkert kan blanda sig i toppstriden. Det ska bli väldigt roligt att följa ekipagen på plats.

Under helgen avgörs också Folksam SM i dressyr för U25-ryttare och young rider (t.o.m. 21 år)

I Folksam SM i paradressyr är Anita Johnsson ute efter sitt åttonde SM-guld. SM i paradressyr har startande i alla de fem grader som finns inom paradressyren. Finalerna rids på lördag eftermiddag.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.