Jeanna Högberg. Foto Fredrik Jonsving

Storslam för Jeanna i Jönköping

Det blev nästan full pott för Jeanna Högberg i dressyren på Jönköping Horse Show.

Det var Jeanna Högbergs helg på Elmia i Jönköping. Seger i Grand Prix med Duendecillo, seger i küren, seger i 7-års med Astoria (SWB) och en flott andraplats i 6-års med Dracarys, som framförallt visade en magiskt bra galopp.

Jeanna Högberg - Dracarys
Jeanna Högberg – Dracarys Foto Fredrik Jonsving

Seger i både Grand Prix och küren

I Grand Prix vann Jeanna och Duendecillo P, även kallad ”Peikko”, med 70,471 procent före Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq på 70,109 procent och Charlotte Haid Bondergaard med Roberto des Frettes på 67,500 procent.

I küren tog Jeanna och Peikko hem segern med 74,150 procent. Tvåa var återigen Mads och Jimmie Choo på 73,950 procent. Trea i klassen blev Louise Sätterman med Alex på 69,600 procent.

Carl Hedin - Van der Veen
Carl Hedin – Van der Veen Foto Fredrik Jonsving
Carl Hedin - Van der Veen
Carl Hedin – Van der Veen Foto Fredrik Jonsving

Tvåa i 6-års – seger för Carl Hedin

Carl Hedin och Van der Veen segrade i 6-års med 86,333 procent före Jeanna och Dracarys som red ihop 84,933. Trea i klassen blev Ebba Nilsson Thomson Dueselina med 80,067 procent.

Domarna var entusiastiska över alla topp-tre-ekipagen, inte minst över Dracarys fina galopp och Van der Veens framtidsutsikter. Dueselina bedömdes ha tre mycket fina gångarter.

Ebba Nilsson - Thomson Duiselina
Ebba Nilsson – Thomson Duiselina Foto Fredrik Jonsving

Astoria i topp igen  – som alltid

I 7-års var Jeanna och Astoria åter högst på pallen, en plats de närmast har prenumererat på. I Jönköping blev det en överlägsen seger med 75,490 procent före Mikaela Alderin-Danielsson och Belle (SWB) på 69,020 procent. Trea i klassen var Carl Hedin Simmerbros Donna Frapin (SWB) med 66,667 procent.

Alltså tre segrar totalt för Jeanna – eller fyra, om man räknar 7-årskvalet. Och det kanske man ska göra!

Seger för Emma och Fantasi i 5-års

5-åringarnas final i Jönköping vanns av Emma Ahlberg med Görklintgaards Fantasi på 81.600 procent före Marika Martinsson och Biscotti (F. 4) (SWB) på 81.067 procent. Trea i klassen var Linn Larsson med Aqua på 80.267 procent.

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.