Dutch Masters Rolex Grand Slam s'hertogenbosch

Stortävlingen ställde in – men blir nu av ändå

Stortävlingarna Dutch Masters i s’Hertogenbosch som skulle ha ridits nu i mars ställdes in och man siktade på 2022 – men nu meddelas att man istället siktar på nya datum i april och tänker genomföra tävlingarna.

I och med FEI:s nedstängning av alla internationella tävlingar i tio europeiska länder, däribland Nederländerna, under hela mars månad meddelade arrangörerna att man för andra året i rad tvingades ställa in Dutch Masters i s’Hertogenbosch med Rolex Grand Slam och fyrstjärnig dressyr.

Men nu kommer nya besked – planen är att genomföra tävlingarna helt utan publik redan 23-25 april.

Det var den 1 mars som FEI meddelade att alla internationella tävlingar i nästan hela Europa måste ställas in till följd av det svåra utbrottet av EHV-1 i spanska Valencia.  Ett extra hårt slag för Dutch Masters som med anledning av coronapandemin tvingades ställa in även förra året.

Men nu har man efter att ha konsulterat Hollands förbundsveterinärer och FEI samt andra berörda organisationer kommit fram till att – om inte viruset sprids vidare – kan tävlingar genomföras i slutet av april.

Man håller nu på att tillsammans med flera experter ta fram omfattande rutiner för att kunna arrangera tävlingarna både coronasäkert och EHV-1-säkert. Det handlar om provtagning, tempning, med mera.

Ryttarna är positiva och glada för beskedet. Det finns i nuläget ett så litet antal tävlingar på hög nivå innan OS som inte är inställda. Världsettorna Isabell Werth och Steve Guerdat har båda bekräftat att de kommer att delta.

– För ryttarna är det väldigt viktigt att få tävla på den här nivån igen så jag ser fram emot det, säger Steve Guerdat.

Tävlingarna kommer att bestå av ungefär samma upplägg som den ursprungliga upplagan, med Rolex Grand Slam i hoppning på söndagseftermiddagen och en fyrstjärnig Grand Prix och kür i dressyr.

Ingen publik tillåts men tävlingarna ska gå att se live i flera kanaler.

Dutch Masters hemsida med mer info > > >

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.