Suarez i hage på Gränsbo 2018 samt på hingstvisning i april 2018 Foto: Gränsbo / Kim C Lundin

Toppande Suarez åter i Sverige under betäckningssäsongen

Under 2018 års betäckningssäsong var det den här hingsten som lockade flest gångartsuppfödare att betäcka. I år är Sezuan-sonen Suarez åter på plats.

Under 2018 inledde Gränsbo Stuteri samarbete med Team Helgstrand Dressage om hingstar. Suarez och Ferdades placerades på Gränsbo Stuteri, deltog i hingstvisningen och speciellt Sezuan-sonen Suarez gjorde succé.

Han  blev årets mest använda gångartshingst. Suarez var under säsongen 2018 interimistiskt godkänd, inspekterad exteriört och meriterna synade. Totalt användes han till 114 ston, enligt språngrulla kan det blir uppemot 90 föl efter Suarez. Bland annat har Gränsbo själva betäckt stoet La Bohème(76), fyra på sto-blup och helsyster till Bocelli 1044.

Med sitt resultat från 35-dagarsprovet i höstas där han blev trea på 837,5 poäng är det nu dags för Herning 6-10 mars.
– Det blir för nära inpå att skicka honom till bruksprovet och en visning där som direktkvalificerad, det går tre dagar, mitt i förberedelserna till Herning, förklarar Ingmar Runesson på Gränsbo Stuteri.

Istället kommer Suarez permanent till Gränsbo igen efter att han visats upp för DWB i Herning och gjort hingstvisningar klart.

Tills dess finns en film med nybliven 4-åring.

Ny film på Suarez från Helgstrand Dressage

Härstamning

Suarez (Hann f – 15 e Sezuan u Damandala e Desperados FRH, uppf Judith och Sönke Schmidt) förädlingsgrad 27,15 % och inavelskoefficient 0,94. Hanvisades och accepterades i Hannover hösten 2017. Han köptes av Helgstrand Dressage och har ett mycket intressant möderne. Suarez är första fölet till Damandala som är helsyster med godkände hingsten Decurio och stoet Desperada. En känd avkomma till Desperada är Glock’s Toto Jr vars avkommor gör succé i KWPN. Hans exteriöra beskrivning och poäng från Herning 2018 är goda. Gångartsbeskrivningen nämner luftig och elastisk trav med god aktivitet. Välbalanserad luftig galopp i uppförsbacke.

Språngrulla med dräktiga ston

Full stamtavla


 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.