Juliette Ramel med sin ögonsten Buriel K.H hemma i stallet. Foto: Kim C Lundin

Svensk seger i Specialen, personbästa för VM-ekipaget

Det blev en härlig svensk avslutning i Cappeln med både seger och fina placeringar för de svenska vm-ryttarna på plats.

Redan i fredagens Grand Prix-klass blev det bra placeringar för de tre svenska ryttarna Patrik Kittel som vann på Well Done de la Roche CMF, Juliette Ramel på tredje plats och Tinne Vilhelmson Silfvén på en fjärde plats med Don Auriello.

I dagens Grand Prix Special var det ombytta roller när Juliette Ramel och hennes Buriel K.H klev fram och tog segern före sin tränare Patrik Kittel med Well Done de la Roche CMF som fick fina 75,298 procent. Tinne Vilhelmson Silfvén och ”Anton” tog åter en fjärdeplats på 73,426 procent, knappt slagen av Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Don Olymbrio.

Ridenews fick en intervju med en glad och lättad Juliette Ramel efter segern på hela 76 procent.

Hur kändes det på banan idag?
– Det gick väldigt bra, i fredagens Grand Prix red jag väldigt lugnt, idag kunde jag sätta lite mer tryck. Det är så otroligt skönt att jag nu kan temperera honom inne på banan, välja hur jag ska rida.
Vad ger det här dig för känsla innan det är dags för VM?
– Det känns som en väldigt bra tävling, jag höll nerverna under kontroll, vi kunde göra det vi skulle och han känns så bra. För mig är det ingen tvekan, det är Buriel som gäller till VM. Jag fick bra hjälp av Louise ”Lussan” Nathorst inför starten för Patrik red själv efter mig.
Vad gör ni här de närmaste veckorna?
– Buriel ska gå i hage och ta de lugnt den kommande veckan. Sen åker vi till Patrik och tränar innan det är avfärd. Jag rider Wall Street hemma som har fått det lite ledigt medan jag var på tävling.

Resultat

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.