Jeanna Högberg. Foto Fredrik Jonsving

Svensk toppryttare tar plats i toppteam

Jeanna Högberg har en lång meritlista och har drivit egen verksamhet i flera år. Nu tar hon klivet över Nordsjön och blir anställd på en gigantisk dressyranläggning.

Den svenska dressyrryttaren som ridit både VM, ett antal Nations Cup och världscupstarter har hittills haft sin bas nordväst om Stockholm. Nu tar Jeanna Högberg med sig familjen, sambo och tvillingarna, till norra Jylland och Danmark.

Från och med den 1 augusti 2020 är hon en del av Team Helgstrand  som håller till på Møgelmose Gård norr om Aalborg. Andreas Helgstrand har värvat Jeanna som ny beridare och skriver på Facebook så här:

– ”Det er ingen hemmelighed, at jeg i lang tid har spurgt Jeanna Högberg, om hun kunne tænke sig at arbejde for Helgstrand. Hun er en alsidig rytter, der har erfaring med uddannelse af heste på alle niveauer og har om nogen formået at slå sit navn fast på den internationale scene.
Jeg føler, Jeanna passer perfekt ind – både kompetence- og personlighedsmæssigt, og jeg er stolt over, at hun endelig sagde ja.”

I ett pressmeddelande från Helgstrand Dressage, idag förmodligen världens största dressyr- och handelsstall, kommenterar Jeanna Högberg värvningen och flytten så här:

– ”Jag ser väldigt mycket fram emot att börja arbeta på Helgstrand Dressage och med detta starta ett nytt kapitel i mitt liv. Jag har min familj som backar upp mig i beslutet och vi hoppas att vi kommer att utvecklas i Danmark. Jag har aldrig känt mig mer tillfreds själv just nu som egen företagare med fatastiska hästägare, delägare och elever men ibland måste man gripa tillfället för att komma ännu längre. Det är min ambition att bli ännu bättre som har fått mig att tacka ja till denna fantastiska möjlighet Andreas ger mig. Jag ser mycket fram emot att vara en del av ett stort och framgångsrikt team, utvecklas som ryttare och utbilda några av världens bästa hästar.”

Pressmeddelande

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.