Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 blir halvvägs resande reserv. Foto: Kim C Lundin

Svenska VM-laget i dressyr klart, femte ekipaget utsett

Förbundskapten Bo Jenå har gjort sitt val för vilket ekipage som blir dressyrlagets stöttepelare innan VM i Tryon.

När VM-laget aviserades med Patrik Kittel, Tinne Vilhelmson Silfvén, Therese Nilshagen och Juliette Ramel var två reserver listade och nominerade på långa listan. Rose Mathisen med godkände hingsten Zuidenwind 1187 och Antonia Ramel med Brother de Jeu var båda nämnda.

Förbundkapten Bo Jenå hade tre fjärdedelar av sina lagryttare i Cappeln i helgen som gick för ett genrep och var nöjd. Sista helg för kvalifikationer till VM var den 13 augusti så inga mer ekipage kan nomineras. Nu har valet fallit på Rose och Zuidenwind som tävlade i Aachen senast med 72,407 procent i Grand Prix-starten i Nations Cup. Antonia Ramel och Brother de Jeu gjorde två starter i Verden på bra procent med två fjärde platser med hem till Patrik Kittels stall i Tecklenburg där hon har hästarna.

– Rose och Zuidenwind åker med till pre-campen hos Patrik Kittel i Tyskland där alla samlas. Behövs hon inte i laget innan avfärd till flygplatsen 4/9 blir det hemfärd till Sverige. Antonia Ramel och Brother de Jeu finns fortfarande med som reserver och är med på pre-camp tillgänglig för laget om det behövs, berättar Bo Jenå.

Rose och Gränsbo Stuteri är numera ensamma ägare till hingsten Zuidenwind 1187 men letar efter en partner till i hingsten.

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.