Elev och tränare, Antonia Ramel och PAtrik Kittel, Isabell Werth och Emilio, Antonia med hennes Brother de Jeu. Foto: Kim C Lundin FEI World Cup Dressage ™ Lyon FRA Second placed was Patrik Kittel SWE
riding Delatio
Foto FEI/Christophe Tanière FEI World Cup Dressage ™ Lyon FRA Antonia Ramel och Brother de Jeu
Foto FEI/ Christophe Tanière FEI World Cup Dressage ™ Lyon FRA  Winner Isabell Werth GER riding Emilio
Foto FEI/ Christophe Tanière

Svenskt på pallen i Lyon

Åt Isabell Werth fanns inget att göra men Antonia Ramel och hennes Brother de Jeu gjorde sitt livs ritt i Lyon, trea och över 80 procent. Patrik Kittel levererade med en ny häst, en svart sagohingst – Delatio.

Höstens stora fina världscupmeeting i franska Lyon har kickat igång med världscupdressyr och fredagkvällen innebar Grand Prix  kür. Under Equita Lyon är det stor utställning, tävling på tre banor och en framridning mitt i mässområdet, en tävling i yppersta klass på alla sätt. I kvällens kür dömde Isabelle Judet vid C, Susanne Baarup, Andrew R. Gardner, Francis Verbeek och Katrina Wüst. 

Startfältet i världscupens andra omgång var starkt med världsettan Isabell Werth med sin Emilio och VM-lagekipaget Dorothee Schneider Sammy Davis Jr. som vassaste motstånd. Isabell Werth visade upp sin starka kür och idag fanns det inga glitchar i uppvisningen, Emilio piafferade fantastiskt på stället. I världscupen används Degree of Difficulty-systemet och det hade en utslagsgivande effekt på toppekipagen. Isabell Werth slutade på över 84,41 procent.

Dorothee Schneider och Sammy Davis Jr rider till otroligt suggestiv musik med ett svårt program men nådde inte upp till sin ordinarie nivå och blev under de 80 procenten. Istället var det Antonia Ramel och hennes Brother de Jeu som klev ut i rampljuset på allvar i Lyon. Till tonerna av Ed Sheeran visade Antonia och hennes ”Bro” otroligt fin precision och massor av härligt uttryck, båda väldigt tillfreds. Svårigheterna i Antonias kür lades på varandra och de klarade av allt hur fint som helst, det var gåshudsläge. Procenten blev därefter, totalt 80,06 procent, och deras första över drömgränsen.
– Jag är jätteglad och riktigt nöjd. det var vår bästa ritt, jättefin känsla men det finns också kvar saker att förbättra, meddelar Antonia Ramel efter sin ritt.

Patrik Kittel red Delatio (Hann f  -04 e  De Nir-Rubinstein I, äg Elena Knyaginicheva) som under förra säsongen reds av Emile Faurie. Delatio och Faurie var som bäst tvåa i världscupen på Olympia i december 2017. Nu fick Patrik och den mycket vackre godkände hingsten 74,783 procent i sin första start. Deras kür var som alltid – riktigt svår – och visst har den här nya duon detaljer att fila på men oj så spännande vintersäsongen blir när de i sin första kür når 80,98 procent.

Världscupküren från Isabell Werth och Emilio

Brother de Jeu och Antonia Ramel i Flyinge Foto: Kim C Lundin

 

Vill du läsa mer om Antonia Ramel? Läs Ridenews långa intervju med henne i våras.

Resultatlista Grand Prix

Resultatlista Grand Prix Kür

Equita Lyon webbsida

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ställning i världscupen (uppdateras senare)

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.