Hela laget från vänster till höger med Antonia Ramel, Juliette Ramel, segrande PAtrik Kittel och Jeanna Högberg. Foto: Kim C Lundin

Sverige leder, bästa motståndet på flera år

Dressyrens Nations Cup har kommit halvvägs och förbundskapten Bo Jenås lagryttare levererade alla till 100 procent. Två av tre pallplatser till Sverige.

Årets startfält i Nations Cup var det starkaste på flera år genom att Tyskland och Holland skickat bra lag med ryttare på väg upp. Även Sverige hade ett lag med kända namn men med delvis nya hästar.

I de fem domarkurerna satt Susanne Baarup, Peter Storr, Susan Hoevenaars, Maria Colliander och Annette Fransen Iacobaeus.

Nations Cup-laget som Bo Jenå tagit ut bestod av Patrik Kittel, Jeanna Högberg och systrarna Antonia Ramel och Juliette Ramel. Systrarna Ramel red nu för andra gången i samma lag, första i Compiégne i Nations Cup blev det seger för laget.

Nu började det bra med Jeanna Högberg och Duendecillo P som gjorde en stadig runda på nära 70 procent. Akilleshälen är skritten men för övrigt går allt bättre.

Duendecillo P Och Jeanna Högberg Foto: Kim C Lundin

– Jag är faktiskt riktigt glad att jag kunde leverera eftersom jag haft otroligt mycket denna veckan och hade en 7-åring i finalen på morgonen. ”Peikko” sköter sig så bra, han jobbar alltid på och vi blir stadigt bättre, vi kämpar på och det är jätteroligt att vara med i laget, sa Jeanna Högberg.

Juliette Ramel red sin Wall Street JV som debuterat internationellt i år med den äran. Dagens ritt var otroligt säker, valackens höga ambitionsnivå som gör att han kan få lite bråttom syntes bara i saxen.

Wall Street JV och Juliette Ramel Foto: Kim C Lundin

– Det var personbästa för oss i klassen, han var så bra med arenan här och jobbade på otroligt fint. Jag är riktigt glad över hur fint han tagit stora Falsterbo, han börjar slappna av på banan, det känns jättebra, sa Juliette Ramel.
I slutresultatet blev Juliette och Wall Street tredjeplacerade på 73,543 procent.

Storasyster Antonia Ramel gick ut som tredje ryttare i laget med sin vackre svarte Brother de Jeu och de gjorde en felfri och mycket fokuserad ritt. Valacken har en härlig lätthet i rörelserna om än inte så mycket kraft ännu.

Brother de Jeu och Antonia Ramel Foto: Kim C Lundin

– Det var lite kämpigt på banan, hur varmt som helst, men det var bra, allt blir bättre och bättre. Det var lite hektiskt på framridningen men jag fixade det och hade allt under kontroll. Imorgon blir det kür med Ed Sheeran-musik, premiär för oss, sa Antonia Ramel direkt efter sin ritt.
Det blev en individuell sjätte plats på 71,935 procent.

Patrik Kittel frälste publiken med vackra Deja i en verkligt stark och stadig uppvisning. Han ville verkligen leverera på hemmaplan och menade att det nästan är värre att rida Falsterbo än OS sett till förväntningarna på sig själv.

Deja och Patrik Kittel Foto: Kim C Lundin

– Idag var en av hennes absolut bästa Grand Prix program, hon mår så bra på banan, älskar att visa upp sig och har så kul innanför staketen. Dejas styrka är helheten, att hon är så avslappnad och så fin i kontakten alltid. Jag skulle vilja att hon fick riktigt bra på det som är hennes absolut bästa och inte bara lite mellanbetyg.
Patrik Kittel tog hem segern individuellt med Deja på 75,543 procent.

Patrik Kittel kastar segerbuketten Foto: Kim C Lundin
Alexandra Julia Ekerow mottagaren av Patrik Kittels pris Årets kämpe 2016 fångade segerbuketten. Foto: Kim C Lundin

Lagställning

Resultat

Start- och resultatlistor FHS Longines hoppning klasser to-sö

Start-och resultatlistor FHS Equipe dressyr samt klasser lö-onsd

Vår guide till Falsterbo Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.