D-Niro och Jacqueline Brooks i Göteborg 2013. Foto: Kim C Lundin

SWB-rankningens stöttepelare pensioneras – D-Niro har sagt adjö

Sedan flera år tillbaka har SWB:s rankningspoäng hos WBFSH stöttats upp av en svenskfödd skimmel som tävlats under kanadensisk flagg. Nu här Christina Almströms uppfödning och Jaqueline Brooks partner sagt adjö med sin fina kür.

Det är många år sedan D-Niro (SWB valack f -99 e D-Day-Napoleon, uppf Christina Almström, äg Brookhaven) lämnade Sverige, snart 10 år sedan. Han har varit kanadensiska dressyrryttarens Jaqueline Brooks partner på banorna i många år och de är kända för sitt fina partnerskap på banan.

D-Niros tävlande och resultatpoäng har i många år kommit SWB tillgodo och de flesta år har hans resultat varit bland de sex bästa SWB-hästarnas och därmed räknats när WBFSH för sin rankning. Även på Horsetelexresults är D-Niro den tredje mest prisvinnande dressyrhästen för SWB sedan 1 januari 2017.

De gjorde sin kända kür till Leonard Cohens Halleluja inför publik på the Royal Horse Show i USA en sista gång.

D-Niro och Jacqueline Brooks tävlade i Sverige en enda gång och det var under världscupfinalen i Göteborg 2013. Efter lite pusslande lyckades hans uppfödare och Jacqueline Brooks få till en återförening och Christina Almström fick träffa sin häst i stallarna under Scandinavium.

D-Niro fick en skada som ung, Christina Almström trodde att han kanske skadats av ett lodjur som 1-åring. Foto: Kim C Lundin
D-Niro har humor som få Foto: Kim C Lundin

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.