Olivia och Emilia Bergåkra

Systrarna Bergåkra i ny SVT-serie

Två av ridsportens unga stjärnskott – systrarna Emilia och Olivia Bergåkra – startar nu en egen vlogg på SVT Barn. I serien bjuder de in tittarna i sina liv med hästar, stallvardag och tävlingar på elitnivå. Ladda för stora känslor, syskonkärlek, en hel del oväntade händelser, men framförallt en oändligt stor passion för hästar och ridsporten!

Olivia och Emilia Bergåkra har vuxit upp på en hästgård i Hälsingland tillsammans med storasyster Cecilia och mamma Sigrid. Systrarna har suttit på hästryggen sedan de låg i magen. Nu är de båda med i landslaget med flera SM-guld i bagaget. Emilia, 16 år är dressyrryttare medan lillasyster Olivia, 14 år satsar på både fälttävlan och hoppning på elitnivå. Men tävlingar och segrar är långt ifrån det viktigaste i deras liv.

– Ingenting i hela världen slår känslan av att komma in och möta Makke på morgonen i stallet. Höra hans glada gnäggande när han förstår att det är jag. Och så lutar han sitt huvud mot mitt, berättar Olivia.

Det händer mycket i systrarna Bergåkras liv vilket speglas i Hästvloggen. Tittarna får följa med i både glada och sorgliga stunder.

– Jag tycker om att få dela det som händer i mitt liv med mina följare. Vi har en kontakt på något sätt. Jag är jättestolt över Hästvloggen och sjukt taggad. Jag vill att alla ska kolla, säger Emilia som har vloggat på Youtube sedan 2017.

I Hästvloggen får tittarna bl a följa med på Emilias sista SM med hennes stora kärlek hästen Jarno. Olivia går igenom ett svårt avsked, men får en överraskning som kan förändra hennes liv. Emilia hittar sin drömhäst på en auktion i Holland, men vet inte hur hon ska ha råd. Det är stora omvälvande händelser i systrarna Bergåkras liv, men ändå är det de små guldkornen i vardagen som är störst. Vad i livet slår t ex att rida ner till vattnet och bada med sina hästar?

Hästvloggen sänds i 12 avsnitt med start den 23 februari.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.