Dorothee Schneider med Faustus som 8-åring på Global Dressage Forum 2016 Foto: Kim C Lundin
Ride TV

Tabellettan Dorothee Schneider debuterar ny häst i Salzburg

I helgen är det världscupkval i dressyr i Salzburg med tre svenska ekipage. De möter ledande Dorothee Schneider som vunnit två år i rad, nu debuterar hon med Faustus.

Salzburg världscupkval i dressyr

I helgen startar Patrik Kittel med Delatio, Antonia Ramel med Brother de Jeu och Charlotte Haid-Bondergaard Roberto des Frettes i Salzburg. De stora tävlingarna med världscupkval i körning och dressyr, hoppning och stora voltigeklasser går i Salzburgs stora mässområde och tävlingen heter Amadeus Indoor Show.

Där möter de Dorothee Schneider som just nu toppar världscupens rankningslista med hela 50 poäng. De poängen har hon tagit med Sammy Davis Jr som gästade Saab Top-10-dressyren med fint resultat första helgen i december samt Rock’n Rose som gick i centraleuropeiska serien i Budapest. Nu debuterar hon med en ny ung och spännande häst som heter Faustus, 10 år gammal. Kanske följer han Sammy Davis JR och Showtime FRH som båda vunnit i Salszburg tidigare med Dorothee. Hör henne själv berätta om den spännande unga GP-hästen hon utbildat från grunden.

Dortohee Schneider vill innerligt gärna till världscupfinalen i Göteborg men vet att det är många tyska ryttare som satsar, till final går max tre från varje nation och en plats är redan vigd åt regerande mästaren Isabell Werth.

Grand Prix kvalet går lördag 8:00 och sänds via Youtube, küren och själva kvalet går söndag kl 11 och sänds via FEI TV (betalkanal)
Startlista

Deltagare
Start- och resultatlistor

Tidigare Ride-tv intervju med Dorothee Schneider

Ride-tv: Möt tyska landslagsryttaren Dorothee Schneider

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.