Therese Nilshagen och Anna Blomgren håller clinic ihop och Anna testrider 4-åringar. Foto: Kim C Lundin

Testridning och clinic på Elmia

Höstens stora meeting på Elmia bjuder på dressyrclinic inför de 4-åriga hästarnas final med testridning. Två barndomskamrater, idag elitryttare, håller i programmet.

Från Elmia Scandinavian Horseshow, höstmeetinget 10-14 oktober, kommer nyheten att det blir clinic med OS-, EM- och snart VM-ryttaren Therese Nilshagen och hennes barndomskamrat Anna Blomgren. Båda är etablerade som beridare och elitryttare även om Anna tillfälligt är utan tävlande Grand Prix häst då Tørveslettens Quattro skadat sin käke i en olycka.

Årets final för 4-åriga hästar på Elmia är omarbetad till formatet. Samma kval som till Falsterbos 4-årsfinal plus tre nya kval kommer att avgöra vilka tolv ekipage som får starta men de tre bästa från FHS har en startplats garanterad. Bästa procenten från samtliga kval kommer att fördela de övriga nio platserna. På Elmia rider de tolv finalomgång 1, de åtta bästa går vidare till finalomgång 2 där Anna Blomgren är testryttare. I finalomgång 2 är det ett kollegium bestående av Anna Blomgren som testryttare, Therese Nilshagen som ryttarrepresentant och dressyrdomare som delar ut betyg för ridbarhet och enligt reglerna ”utvecklingsbarhet”.

Kvalplatser: 
Vaggeryd-Skillingaryds ridklubb 18-19/8
Frosta ryttarförening, 25/8
Sällskapet Segersta sportryttare, datum kommer senare.

Pressmeddelande från Elmia:

Therese Nilshagen och Anna Blomgren började båda sina ryttarkarriärer på Vällingby ridskola utanför Stockholm.
– Vi cyklade tillsammans hem från stallet berättar Therese Nilshagen.
– Jag och Tessan har varit goda vänner i många år och det ska bli kul att dela med sig att vad vi tycker och tänker när vi rider unghästar. Extra kul eftersom svensk avel verkligen börjar komma fram i världen och det ska bli fantastiskt roligt att se de svenska unghästarna, säger Anna Blomgren.

Anna Blomgren vann senast Grand Prix Special i Geneve med nioåriga Törveslettens Quattro. Hon är även känd för sin miljöträning av dressyrhästar och i sina shower med eld och motorcyklar visar hon upp en helt koncentrerad och lugn häst som hon även rider inuti en stor presenning, nu senast på Gothenburg Horse Show.

4-årsfinalen inleds med clinicen där Anna och Therese delar med sig av sina erfarenheter och hur de tänker när det gäller unga hästar. Anna är testryttare i finalen, där både hon och Therese också medverkar som domare.

Elmia Scandinavian Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.