Tinne Vilhelmson Silfvén och hennes Don Auriello på VM i Tryon  foto: Kim C Lundin

Tinne laddar för världscup: ”Anton är het som en spis”

Sveriges mesta mästerskapsryttare är på väg mot ett nytt mål – världscupfinal i Göteborg april 2019. Första station på resan är Herning och världscuppremiären.

När världscupdressyrens första omgång går i Herning för andra året är det Tinne Vilhelmson Silfvén och VM-reserven Rose Mathiesen med Zuidenwind 1187 som är med och slåss om poängen. I den stora CDI3*-klassen rider Juliette Ramel med Wallstreet JV som gick så bra i Flyinge.

När Ridenews når Tinne är hon påväg mellan arbetsplatsen Lövsta Stuteri och helgens evenemang i Herning världscuppremiär. Det är packning hemma som gäller, världscupstartande Don Auriello är redan på plats i Herning och Tinne själv anländer till Danmark under dagen.

Hur är planen inför årets världscup, du delar säsongen i västEuropa med tid i USA på Lövsta South, nära Wellington?
– Jag vill så gärna till Göteborg och världscupfinalen med ”Anton” [reds anm Don Auriello] och han känns som han är i jättefin form. Han älskar tävlandet, det är det bästa han vet och han är het som en spis, kanske vi får lite problem i halterna med det men det är ändå fantastiskt att han är så på G.
– För att förbättra våra chanser vill jag rida både Herning och Stuttgart om det går för att ha poäng från två tävlingar i västeuropeiska ligan innan vi flyttar till Florida över vintern. Vi hoppas kunna tävla i Stockholm också men det är Anton som bestämmer, allt beror på hur han känns.

Hur ligger  det till med dina andra hästar och framtidshoppen, är någon av dem aktuella för världscup?
– Paridon Magi är igång men inte tävlingsklar så han kommer att få gå i Florida istället. Det blir lagom dags för honom efter jul när vi är där.
– Det sorgliga är att Benetton Dream är fortsatt skadad sedan starten i Florida, den skadan läkte ut sen var oturen framme och han fick en ny. Han har en bit kvar i läkning, så han blir på Lövsta i vinter och är i avel nästa sommar, kommer han igång så tävlar jag men det ligger långt bort, så sorgligt och en j-la otur rakt ut sagt.

Benetton Dream FRH är inte igång på grund av skador till Tinnes stora sorg. Foto: Kim C Lundin

Men visst har du flera ”hopp” kvar i stallet?
– Javisst, mitt stora hopp är Esperance [reds anm Esperance betyder förväntan på franska..] som faktiskt är med i Herning och ”fusk-tävlar”, han är med och övar under tävlingslika former helt enkelt. Det går jättebra med honom och vi kommer att ge oss ut och tävla när det blir dags. Han och Etoine kommer att tävlas i Florida i vinter, de går båda riktigt bra.

Så helgens mål är klart som korvspad?
– Ja, vi ska förhoppningsvis plocka med oss en del fina poäng hem.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Esperance under en clinic i Friends 2017, ett annat sätt att träna tävlingslikt Foto: Kim C Lundin
Tinne Vilhelmson Silfvén har stora förhoppningar på Esperance Foto: Kim C Lundin

Deltagare i världscup
Deltagare CDI3* lilla rundan och Grand Prix tour

Start och resultatlistor

Worldcup Herning websida

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.