Tinne ökade på sin poängskörd i världscupen

Tinne Vilhelmson Silfvén gjorde sin första start i världscupen i Wellington med Don Auriello. Säsongen mål är att öka på sin poängskörd och nå Göteborgsfinalen.

Poängskörd

I det lilla men starka startfältet i Wellingtons första världscupkval 2019 Blev det poäng för tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello. De hade starkt motstånd genom de två amerikanska landslagsryttarna världstvåan Laura Graves och Shelly Francis. Tinne med ”Anton” nådde inte upp till de fina resultat hon nått under sensäsongen i västeuropeiska ligan och i Saab Top-10 Dressage. Tredjeplatsen på 77,71 procent kommer att ge en god poängboozt och säsongen i Florida har precis börjat. Se längst ner i faktarutan hur deras program i küren ”Good vibrations” poängsatts.

Genom sitt tävlande i den nordamerikanska ligan kommer Tinne att få räkna en andel av de poäng hon tar. Vilka deltävlingar som är bäst för henne att räkna med avgörs först i slutet av säsongen, tre finns kvar att rida. På denna sidan årskifftet går det sju världscupkval i den nordamerikanska ligan, fyra i Wellington och tre i Temecula, Kalifornien.

Resultat

Topp-10 veteranen klättrar igen

Fakta

Systemet Degree of Difficulty förser dressyrdomarna med varje ekipages kürprogram (floorplan), vilka rörelser som följer på varandra, vad som är en kombination av rörelser och därmed ger en högre svårighetsgrad. Domarna sätter poäng på de enskilda rörelserna samt avgör om kombinationen genomförts fullt ut.

Så här ser Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriellos resultat ut genom DoD-systemet som utvecklats av domaren Katrina Wüst och Daniel Göhlen. Om ni vill se de andra ryttarnas motsvarande resultat, gå till resultatlistan  och klicka på respektive ekipage. Poängtabellen öppnar sig som ett pop-upfönster.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello i Wellingtons första världscupkval 2019

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.