Jessica von Bredow Werndl. Foto Kim C Lundin

Top 10 Dressage blir Lövsta Top 10 Dressage 2022

Top 10 Dressage har sedan 2017 genomförts under Sweden International Horse Show och har sedan dess blivit en av världens viktigaste och mest prestigefyllda dressyrtävlingar. Tävlingen attraherar årligen både ett fantastiskt startfält och en stor publik. Nu tar Sweden International Horse Show i samarbete med Lövsta Stuteri tävlingen vidare och 2022 blir tävlingen Lövsta Top 10 Dressage.
Prissumman blir även i fortsättningen cirka 2,5 miljoner kronor – de högsta prispengarna i dressyrvärlden.

– Lövsta Top 10 Dressage blir vårt bidrag detta år för att sikta ännu högre. Världens främsta ekipage bjuder upp till perfektion och glädje. Våra Lövsta Future Challenge-ryttare får unika möjligheter att på plats lära och utvecklas. Vår fantastiska svenska publik får unika kunskaper och upplevelser. Lövsta Top 10 Dressage bjuder upp till de mest magiska samarbeten mellan ryttare och hästar, allt för att bidra till en bättre ridsport, säger Antonia Ax:son Johnson, ägare Lövsta Stuteri.

Top 10 Dressage välkomnar årligen ett fantastiskt startfält till Friends Arena. Sedan starten 2017 har publiken fått se Isabell Werth, Cathrine Dufour och Jessica von Bredow-Werndl ta hem segern i den prestigefyllda Grand Prix Kür-klassen. Ryttarna uppskattar tävlingens format, där världens tio bästa ryttare bjuds in, och att rida inför den svenska publiken, som hyllas för sin kunnighet, sportslighet och entusiasm.

I år blir tävlingen Lövsta Top 10 Dressage när Lövsta Stuteri går in som partner, för att tillsammans med Sweden International Horse Show ta tävlingen vidare. Lövsta Stuteris vision har under drygt 20 år varit att utveckla svensk och även internationell ridsport genom avel, utbildning och tävling av de främsta, talangfulla hästarna och unga ryttarna inom dressyr och hoppning. Det internationella perspektivet har utvecklats starkt de senaste åren. På seminstationerna på Stjärnborg och Flyinge bedrivs en framgångsrik avel med eget hingstprogram. Lövsta Future Challenge är ledstjärnan i satsningen på unga talanger, både hästar och ryttare.

– Vi är mycket glada över att vi nu i samarbete med Lövsta Stuteri tar Top 10 Dressage vidare. Det är en unik tävling som vi är mycket stolta och glada över att ha i vårt program. I Lövsta Stuteri har vi en stark partner som vi ser fram emot att arbeta ännu närmare med i år, säger Christin Ericsson, Event Director, Sweden International Horse Show.

Lövsta Top 10 Dressage genomförs via en Grand Prix-klass på lördagen 26/11 och en Grand Prix Kür-klass på söndagen 27/11. Se det kompletta programmet HÄR

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.